Головна
>
Відео
>

ДахаБраха випустили саундтрек до трейлеру українського фільму «Вулкан»

ДахаБраха випустили саундтрек до трейлеру українського фільму «Вулкан»

Сьогодні, 28 березня, гурт ДахаБраха презентував новий трек Пливе човен та кліп на нього. Переробка української народної пісні стала саундтреком до трейлеру фільму «Вулкан».

«Останнім часом до нас приходить дуже багато пропозицій пов’язаних з кіно. Знятися в епізоді, написати саундтрек, або просто надати можливість використати фрагменти нашої музики. Але з купи запитів був один цікавий та нестандартний – озвучити трейлер нового фільму Романа Бондарчука «Вулкан». Роман – дуже талановита та обдарована особистість! Ми давно є прихильниками його документальних стрічок і звичайно ідея зробити щось разом виглядала дуже привабливою. Наше завдання було переосмислити українську народну пісню Пливе човен, яка звучить у фiльмі. Пісня, кадри з «Вулкану» – наша спроба поштовху атмосфери зниклих свiтiв та пошуків давно загубленого щастя», – прокоментували реліз артисти у фейсбуці.

Фільм «Вулкан» – це режисерський дебют документаліста Романа Бондарчука, відомого насамперед документалкою «Українські шерифи» (2015) про двох чоловіків у селі Стара Збур’ївка, які вирішують слідкувати за громадським порядком через відсутність міліції. Офіційний синопсис стрічки звучить так:

«Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в київському офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом. Після декількох дивних збігів обставин, Лукас залишається сам у маленькому містечку на півдні України. Не знаючи куди йти, він опиняється в хаті місцевого дивака на ім’я Вова. Слідуючи за Вовою, Лукас повільно занурюється у життя української провінції, у світ, який виходить за рамки його уяви, де речі виглядають повністю відірваними від усякої логіки чи структури.

В цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя в найпростіших, часто ілюзорних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.»

Фільм вийде у прокаті 4 квітня.

Нагадаємо, що нещодавно гурт ДахаБраха з’явились в одному з епізодів українського мюзиклу «Гуцулка Ксеня». Прочитати нашу рецензію на нього можна у телеграм-каналі «Нове Українське».

Не забувайте також, що гурт ДахаБраха анонсував концерт у київському Палаці Спорту у грудні. Дізнатись більше можна за посиланням, а придбати квитки можна тут.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024