Головна
>
Кіно
>

У Києві відбудеться допрем‘єрний показ фільму «Танець з вогнем»

У Києві відбудеться допрем‘єрний показ фільму «Танець з вогнем»

8 червня платформа пам‘яті «Меморіал» влаштує в Києві допрем‘єрний показ фільму «Танець з вогнем», про загиблого воїна та артиста балету Вадима Хлупʼянця.

Вадим Хлуп’янець був артистом балету Київського національного театру оперети. З 2015 року він збирав оплески на аншлагах вистав, а в 2022 році став до лав Збройних Сил. Артист родом із Донецька. Після вторгнення Росії він жодного разу не був у рідному місті, але завжди мріяв звільнити Донецьк від окупантів і всіх запевняв, що одного дня це станеться. Він воював у складі батальйону «Свобода» брав участь у боях за Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Бахмут. 15 листопада 2022 Вадим загинув неподалік від Бахмута.

24 листопада зранку у Національній опереті Вадима проводжали оплесками, а ввечері цього ж дня відбулася премʼєра вистави італійського режисера «Бал», в якій Вадим Хлупʼянець також мав грати. Її присвятили воїну.

У фільмі «Танець з вогнем» розповідається про творчість артиста і його прагнення жити у вільному Донецьку, зазначає авторка фільму Діана Жвінкліс:

«Цей фільм про сміливість і про силу духу. Вадим дуже харизматичний і талановитий артист балету оперети. У нього було велике майбутнє. Але він залишив сцену і взяв в руки зброю, коли почалося повномасштабне вторгнення».

На допрем‘єрному показі будуть присутні герої стрічки та знімальна група.

Ця стрічка одна з серії документальних фільмів платформи пам’яті Меморіал, які покликані зберегти пам’ять про вбитих у війні. Інші стрічки можна переглянути на YouTube-каналі Меморіалу.

Коли: 8 червня, о 18:30

Де: кінотеатр «Ліра», вул. Велика Житомирська, 40
Вхід: вільний, за попередньої реєстрації

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024