Головна
>
Кіно
>

Держкіно оголосило конкурс на відбір конкурсної комісії, що обиратиме склад Ради з підтримки кіно

Держкіно оголосило конкурс на відбір конкурсної комісії, що обиратиме склад Ради з підтримки кіно

17 червня на сайті Держкіно повідомили про початок приймання документів від організацій для відбору членів конкурсної комісії для проведення конкурсу з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії. Документи приймають із 17 червня до 20 години 30 червня 2024 року включно.

«Членами конкурсної комісії можуть бути особи, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні якості, суспільний авторитет. Не можуть бути членами конкурсної комісії особи, які мають судимість, не погашену або не зняту в установленому законом порядку, конфлікт інтересів відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” та/або які притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення», — йдеться у повідомленні.

До складу конкурсної комісії входитимуть п’ять осіб — два представники від Держкіно та три представники від організацій, статути яких передбачають діяльність у сфері кінематографії та/або телебачення і діяльність яких є активною не менше трьох років

Конкурсна комісія діє на громадських засадах, а члени мають особисто бути присутніми (офлайн) на засіданнях комісії.

Детальніші умови та перелік потрібних документів можна за посиланням.

Нагадуємо, що 2 листопада 2023 року Київський окружний суд скасував повноваження Ради з державної підтримки кінематографії. А 4 березня Державне агентство України з питань кіно повідомило про початок 19-го конкурсного відбору кінопроєктів. Це відбулося майже через місяць після того, як українська кіноспільнота і дієвці культури закликали владу не виділяти кошти Держкіно й переспрямувати цьогорічний бюджет на потреби української армії через недовіру до рішень Держкіно.

Старт нового пітчингу обурив кіноспільноту. Зокрема, й тому, що розподіляти передбачені конкурсом майже 430 мільйонів гривень мала Рада з державної підтримки кінематографії.  Детальніше про те, що не так (спойлер: все) з 19-м конкурсним відбором кінопроєктів можна прочитати за посиланням.

А 14 червня суд остаточно визнав Раду з державної підтримки кінематографії нелегітимною, що означає, що майже 600 млн коштів, які передбачені бюджетом на 2024 рік на підтримку кіно, не будуть розподілені неповноважним органом.


Читайте також: 25 текстів, 11 плейлистів: Лірум презентував проєкт «Культура в регіонах» та інтерактивну мапу

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024