Головна
>
Музика
>

6 нових відео від українських виконавців

6 нових відео від українських виконавців

Цієї п’ятниці вийшло стільки кліпів, що ми вирішили зібрати їх в добірку. У кліпі Latexfauna знову гарні жінки, Мертвий півень знову заколабився з Жаданом, а Маруся Чуприненко змогла перетворити збір урожаю в еротику. З цього і почнемо:

Artistka Chuprynenko  Пил

Плавні рухи напівголих чоловіків, еротичне виконання Марусі… Погрузка кавунів ще ніколи не була такою інтимною, як у кліпі Марусі Чуприненко на новий трек Пил.

Виконавиця каже, що цей трек для неї є особливий, бо він «відкриває ту чуттєву та інтимну сторону, про яку рідко пишуться та співаються пісні».

Кліп режисувала й знімала сама Маруся разом з Тарасом Федоренком, торік вони разом зробили відео на нравишся. У кадрі — реальні люди, які збирають урожай кавунів на полях Кіровоградщини.

EL Кравчук — Café del Mar

Десять років тому EL Кравчук відпочивав в Іспанії з коханою людиною і вирішив розірвати стосунки, які вже вичерпали себе. А цієї п’ятниці презентував нам пісню і кліп про цей досвід. Розставання відбулася і Café del Mar у Сан-Антоні — звідси й назва пісні. 

Написати пісню EL Кравчуку допомогли поет-пісняр Борис Гриньов та композитор Михайло Некрасов. Над відео працювала кліпмейкерка Олена Вінярська. За задумом, у відео артист заглиблюється у спогади, калейдоскопом пролітає життя, а з ним і кадри: шалений успіх, тисячі шанувальників, топові музичні нагороди, але немає головного — кохання.

У відео також додали архівні кадри, щоб занурити глядача у власні спогади, які асоціюються з певним періодом творчості співака.

Latexfauna — Lucerna

Режисером нового кліпу Latexfauna став Алан Бадоєв, який каже, що для нього ця робота про спокусу: 

«Бо Latexfauna розпалив в мені творчий вогонь і щось, що зламалося всередині й не працювало майже три роки, стало живим. Я дякую самому розпусному гурту з самим високим  IQ і невичерпним почуттям гумору за справжню мистецьку колабу».

І як влучно зауважив коментатор під дописом про вихід кліпу: 

«Можна взяти в режисери Бадоєва, можна хоч кого, але голова Зезюліна все одно буде між жіночих ніг».

Tember Blanche — Красівий

У новому треку Tember Blanche розповідає про юні, недосвідчені стосунки, коли одна людина ідеалізує іншу, але згодом магічний образ розвіюється — і вона неминуче стикається з нестабільною прозаїчною особистістю свого партнера.

Солістка Саша Ганапольська каже, що обрала саме слово «красівий», бо воно влучно підкреслює зневажливе ставлення до людини, яка, крім «красівості», нічого з себе не представляє (на відміну від «красивий» та «гарний», які ми кажемо людям, яких поважаємо і називаємо такими не лише через зовнішній вигляд).

Муд-відео до треку зняли на студії «Звукоцех». Автором відеороботи став Олег Мартинюк. Серед його інших робіт: Крихітка Ланцюг, Renie CaresСина, а ще він знімав для відеошоу «Не за кадром».

Мертвий Півень, Сергій Жадан — Жінка з чорним, як земля, волоссям

Учасники гурту Мертвий Півень вирішили переспівати один із найпопулярніших віршів Сергія Жадана — «І жінка з чорним, як земля, волоссям», що походить із його поетичної збірки «Вогнепальні й ножові». До виконання одного із куплетів пісні долучився сам поет. 

«Оскільки сам автор означив збірку як свого роду “Поетичне Євангеліє”, то вважатимемо що текст отримав “паралітургійний псалом” від Мертвого Півня у любовному храмі “Жінки з чорним як земля волоссям”», — коментують учасники гурту. 

Музиканти відзняли на композицію відеокліп про сучасну жінку, яка живе своє найкраще життя. Йдучи ранковим містом, вона перетинається з учасниками гурту у різних життєвих обставинах. У кліпі є також відсилання до відео гурту Мертвий ПівеньХолодно.

Кліп зняла режисерка Світлана Благітко, вони вже співпрацювали з гуртом раніше, наприклад, зняли відео на трек Цигарка. Окрім Світлани, авторкою ідеї кліпу є фотографка Соня Леклер.

Околиця, Darie Lu — Дощі 

Виконавиці кажуть, Дощі — це усвідомлення абсурдності нездорового бажання подобатися комусь і перетворюватися заради цього на маріонетку, яка лиш слідує вказівкам партнера. Основу треку Даша написала ще у 2018 році.

«Прибравши зайвий пушок з “личка”, від страждань і звинувачень вдалося перейти до самоіронії та лагідного кепкування над всіма попередніми нездоровостями. Гадаю, я б не помітила цих змін в “емоційному підході” до пісні, якби її не витягнула з шухляди Настя (Околиця)», — каже Даша.

За задумом, це рефлексія над процесами дорослішання в стосунках, віднаходження власного Я, розуміння важливості своїх потреб, прозріння, що кохання, заради якого ти постійно мусиш «втискатись», «самозменшуватись» — ніколи не виправдає цих самопожертв.

В аранжуванні використали звуки музичної шкатулки, аби ввести слухача в театральну атмосферу і підкреслює «маріонеткове» минуле артисток. А поважність настрою намагалися передати трубами, дивними вокальними вигуками та змінами мелодичних ліній.

«Необхідно було візуально підкреслити пісню, що ми в ній не сумуємо, а балуємось, надягаємо на себе маріонеткові образи з минулого лише, аби показати, наскільки сильно вдалося з них вирости. Ця історія про різноманітність спектру емоційної незгоди з тими виборами, які колись здавались органічними», — розповідає Даша у коментарі для Лірум.


Читайте також: Омаж на «Колір граната» Параджанова: дивимося кліпи іноземних зірок

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024