Головна
>
Кіно
>

До Дня Незалежності вийде історичний екшн «Довбуш»

До Дня Незалежності вийде історичний екшн «Довбуш»

Український пригодницько-історичний екшн «Довбуш» режисера Олеся Санінв планують випустити у прокат до 24 серпня 2023 року. Про це повідомляють автори фільму на сторінці у фейсбуці.

Прем‘єру планували ще у 2019 році, однак переносили спершу через пандемію, а потім через повномасштабне вторгнення. 

Фільм розповідає про українського національного героя — ватажка «опришків» Олексу Довбуша. У сюжеті розкрита історія життя Довбуша, його кохання та боротьбу за гідну долю для свого народу. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, а панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. 

Українці постали перед усім світом як воїни, що ніколи не поступляться й не здадуться ворогу, хоч яким сильним він не був.

Режисером стрічка став Олесь Санін, який також є режисером фільмів  «Мамай» — першого фільму, який Україна висувала на «Оскар» — та «Поводир», а також автором декількох документальних фільмів.

Оператор фільму Сергій Михальчук отримав «Срібного ведмедя» Берлінале за роботу над фільмом «Під електричними хмарами». Зараз Михальчук воює у лавах ЗСУ.

Роль Олекси Довбуша зіграв актор Сергій Стрельников. Знявся у більш ніж 50 фільмах та серіалах, а також відомий однією з ролей першого плану у серіалі «Безславні кріпаки». У фільмі також можна побачити акторів Олексія Гнатковського та Дашу Плахтій. 

Перед початком зйомок було оголошено, що орієнтовний бюджет становить понад 90 мільйонів гривень, з який державний внесок — 65 мільйонів гривень.


Читайте також: Прем‘єра фільму «БожеВільні» про радянських дисидентів відбудеться наступного року 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024