Головна
>
Кіно
>

Прем‘єра фільму «БожеВільні» про радянських дисидентів відбудеться наступного року 

Прем‘єра фільму «БожеВільні» про радянських дисидентів відбудеться наступного року 

У 2024 році відбудеться прем’єра ігрового фільму «БожеВільні» режисера Дениса Тарасова. Стрічка розповідає про репресії та «каральну психіатрію», що застосовувались до дисидентів в СРСР. 

Основою для написання сценарію стали спогади радянських дисидентів, які зіштовхнулися з жорстокістю тоталітарної системи, що використовувала так звану «каральну психіатрію» — зброю проти вільнодумства.

Фільм розповідає про дисидента Андрія Довженка, який живе в Радянському Союзі у 70-х роках. Він — молода, творча, волелюбна людина. Згодом Андрій з’ясовує страшну правду — більшість обвинувачених за статтею «антирадянська діяльність» відправляли не до в’язниці, а до психіатричних лікарень спеціального типу, приписуючи їм вигаданий в кабінетах КДБ діагноз – «млявоплинна шизофренія». За небажання зректися своїх переконань Андрій потрапляє у справжнє пекло каральної психіатрії. Перед ним постає вибір — співпрацювати з КДБ і повернутися до сім’ї чи розкрити правду про дисидентів, закатованих у психлікарнях. 

Зйомки відбувалися на території психіатричної лікарні ім. Павлова. Для максимального відтворення атмосфери сімдесятих було залучено багато історичних локацій у Києві.

Акторами першого плану у фільмі стали Ірма Вітовська, Костянтин Темляк, Остап Ступка, Сергій Калантай та інші.

Зйомки стрічки завершилися ще у 2021 році, прем‘єра мала відбутися ще у 2022 році, але її перенесли через початок повномасштабного вторгнення.  


Читайте також: Вийшов тизер експериментального фільму «Досліди/Еxperiences»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024