Головна
>
Музика
>

Лейбл Enko запустив портал семплів з українськими етнічними інструментами Enko Sounds

Лейбл Enko запустив портал семплів з українськими етнічними інструментами Enko Sounds

17 жовтня музичний лейбл Enko запустив портал семплів Enko Sounds, з якого аранжувальники, бітмейкери й музиканти зможуть використовувати українські етнічні інструменти у своїй музиці. Про це у своєму фейсбуці повідомив засновник лейблу Іван Клименко.

Скриншот із сайту Enko Sounds

Головна мета Enko Sounds — відкрити світ автентичних українських звуків, культури, рідкісних інструментів та історії.

Іван каже, що цей проєкт був його мрією впродовж останніх п‘яти років. Для запуску порталу обрали символічну дату. 17 жовтня 2019 році команда представила гурт Kalush, у 2020 році в команді з‘явився Skofka, у 2021 році був створений лейбл Enko, а в 2022 році з‘явився проєкт Kozak Siromaha. Тож, за традицією, 17 жовтня утворився Enko Sounds:

«Як виявилось, це дуже складна і кропітка робота. Створювати кожен унікальний звук дуже не просто, але нам у цьому допомогли найкращі музичні продюсери й музиканти країни», — додає Іван Клименко.

Команда продовжить вдосконалювати сайт, але на ньому вже доступно понад 600 роялті-фрі семплів, які музиканти можуть використовувати у своїй музиці. Сайт містить різноманітні українські етнічні тематики, ритми, рифи, народні мелодії, петлі, одношоти та інше.

«Є платні й безоплатні семпл-паки, є сумні й не дуже, є більш традиційні, є більш сучасні. Ми намагалися створити те, чим би могли користуватися самі. Сподіваємося, наш новий проєкт допоможе музикантам з усього світу інтегрувати “українське”у світовий продакшн», — додає засновник Enko.

Скриншот із сайту Enko Sounds

Основними саундпродюсерами цього проєкту стали Шторм і Стас Чорний, які створили та аранжували музику для таких виконавців як alyona alyona, Kalush Orchestra, Jamala, Jerry Heil, Kola та інших.


Enko — музичний лейбл, що створили у 2020 році реперка alyona alyona та продюсер Іван Клименко. Мета лейблу — популяризувати творчість українських музикантів-початківців. Упродовж тривалого часу компанія працювала як лейбл  закритого типу в партнерстві з alyona alyona, Kalush, Skofka та Kozak Siromaha та цьогоріч змінив напрям діяльності та відкрив відділ дистрибуції. 


Читайте також: Христина Соловій завершила співпрацю з Святославом Вакарчуком

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024