Головна
>
Кіно
>

«Епізоди: Україна на Мундіалі»: на Netflix вийшов документальний фільм про Чемпіонат світу з футболу 2006

«Епізоди: Україна на Мундіалі»: на Netflix вийшов документальний фільм про Чемпіонат світу з футболу 2006

11 червня на Netflix вийшов документальний фільм «Епізоди: Україна на Мундіалі», який є частиною серіалу «Епізоди» від студії Knife! Films. Це історія про участь України на Чемпіонаті світу з футболу 2006, про шлях команди на чолі з Олегом Блохіним та про вирішальний матч проти Швейцарії. Автори серіалу — режисер Артем Григорян та продюсер Максим Сердюк.

«Лімітований прокат фільму в “Планеті кіно” перевищив наші очікування: “Україна на Мундіалі” справила саме те драматичне та ностальгійне враження, на яке ми розраховували, а сам прокат довелося продовжити через попит глядача. Ми щиро сподіваємось, що вихід фільму на Netflix дасть змогу пережити ці емоції кожному та знову повболівати за нашу футбольну збірну», — коментує продюсер фільму Максим Сердюк.

У фільмі використали архівні матеріали, ексклюзивні інтерв’ю та коментарі учасників збірної України, які брали участь у чемпіонаті світу з футболу. В епізоді знялися Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Артем Мілевський, Святослав Вакарчук, Галина Вініченко та інші. До роботи над стрічкою долучилася Українська асоціація футболу та FIFA.

Серіал «Епізоди» розповідає про історії незалежної України. Автори проєкту планують показати визначні події, на яких виросли цілі покоління. Зняли його у форматі розповідей від перших осіб із використанням унікальних архівних матеріалів. Серіал складається з трьох епізодів: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» та «Не перемикайтесь!».


Knife! Films — українська студія, яка створила документальний серіал «Спалах», а також фільмів «Далі» та «Історії українського IT». Також Knife! Films анонсувала вихід у широкий прокат документального фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси» про першу українську-попзірку.


Читайте також: «Без культури перемоги не може бути». Дмитро Куровський про життя в оточеному Чернігові й творчість в час війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024