Головна
>
Кіно
>

На Єврофестивалі працюватиме українська мистецька зона See, Feel, Hear Ukraine 

На Єврофестивалі працюватиме українська мистецька зона See, Feel, Hear Ukraine 

З 5 по 12 травня в межах Єврофестивалю благодійна ініціатива Music Saves UA. представить українську мистецьку зону SeeFeel, Hear Ukraine.

Зона складається із трьох умовних секторів, кожен з яких відповідає назві: see (побач), feel (відчуй), а також hear (почуй). У межах цих секторів відвідувачі зможуть дізнатися про війну в Україні, еволюцію пісні Щедрик, українських поетів, українців, які відомі на весь світ, про те, як українська музична індустрія адаптувалася до реалій війни та про артистів, які були змушені змінити знімальні майданчики на окопи. Сама зона має форму купола.

Читайте також: «Найбільша проблема українських музикантів у тому, що вони тихенько “уходять в ліс”». Дискусія про розвиток нової української музики

У центрі купола знаходиться дерево калини, біля якого можна відпочити й послухати як змінювалася пісня Ой у лузі червона калина. Також організатори створили локацію, прикрашену живими квітами, привезеними з України. 

Спеціально для цієї події було розроблено айдентику, яка поєднує в собі українські національні кольори та елементи вишивки.

Зона працюватиме до 12 травня, з 12:00-23:00 за адресою Port of Liverpool Building.

Єврофестиваль — це спеціальна подія напередодні Євробачення 2023, створена у колаборації України та Великої Британії. Під час Єврофестивалю організатори представлять 24 унікальні проєкти, з яких 19 створені у співпраці митців обох країн.

Music Saves UA — це благодійна ініціатива, створена Ukrainian Association of Music Events (UAME) у березні 2022 року. За час свого існування, організації вдалося зібрати понад 300 000$ на гуманітарні потреби України та евакуювати понад 20 000 людей з гарячих точок. 


Читайте також: У Києві проведуть мистецький фестиваль «Протасів Яр» пам‘яті Романа Ратушного

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024