Головна
>
Кіно
>

Куди піти у Києві та Львові 10-11 вересня?

Куди піти у Києві та Львові 10-11 вересня?

Зустріч із режисером Наріманом Алієвим та лекція від режисера Олеся Саніна, Молодвіж, показ документальної стрічки «Будинок “Слово”» та фільму «Земля», концерти, презентація нової книги Ірени Карпи та інше — зібрали для вас події у Києві та Львові цими вихідними. А якщо настрою виходити з дому немає, то в добірці знайдете лінк на онлайн екскурсію Миколаєвом та зможете відвідати фестиваль анімації.

«Місто-герой новітньої історії. Від кімерійця до українця»

З нагоди святкування Дня міста Миколаєва усіх охочих запрошують на авторську онлайн-екскурсію містом з екскурсоводкою Анною Червак.

Говоритимуть про історію, яка сформувала менталітет, спосіб життя і духовні основи містян: стародавні часи, «Дике поле», козацькі пригоди південними степами і річками, Іван Мазепа тощо.

Розвінчуватимуть міфи про відсутність українського виміру в Миколаєві. Розповідатимуть про повсякденне життя і зрозумілі тільки миколаївцю топоніми, економічні та політичні зміни, революційні процеси за час незалежності й, звісно, про історію яка твориться зараз.

Коли: 10 вересня о 16:00 (за Київським часом)
Де: наплатформі Zoom
Вхід: безплатний, за попередньою реєстрацією.

Фестиваль анімації Linoleum

До 11 вересня триватиме український фестиваль анімації Linoleum.

За час фесту в онлайн-кінотеатрі Megogo можна безплатно і без реєстрації переглянути 244 анімаційних фільми, які увійшли до конкурсної, позаконкурсної, спеціальної та дитячої програм.

Розповідаємо детальніше про подію та програми за посиланням.

Коли: до 11 вересня
Де: онлайн-кінотеатр Megogo.

Київ

Женя і Катя

Вінницький інді-поп дует Женя і Катя дадуть акустичний концерт.

Прибуток від продажу квитків перерахують на благодійний фонд Musicians Defend Ukraine, який займається підтримкою музикантів, що воюють. 

Коли: 11 вересня о 18:00
Де: дах BGRN, Андріївський узвіз, 36
Вхід: квитки за посиланням.

«Вільний кадр»

У День українського Кіно та День Народження Довженка Волонтерський Громадський Рух «Вiльнi» та «Хвильовий» організовують благодійний захід «Вільний кадр».

В програмі заходу: лекція від Олеся Саніна (режисер фільму «Поводир», «Довбуш»), dj-set від Pan Servus, Crepaque, а також запрошеного секретного гостя; виступи XXV кадр та гурту Karoon.

Коли: 10 вересня з 14:00 до 21:00
Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал 18,
Вхід: вільний донат.

Презентація нового роману Ірени Карпи

«Тільки нікому про це не кажи» — нова книга Ірени Карпи. Це суміш психологічного трилеру й детективної історії, дія якої відбувається у Парижі та Києві, в наш час. Цей детектив-трилер про те, що зазвичай замовчують, ховають у домашніх шафах і забороняють виносити на люди, про що бояться зізнатися навіть собі. І про те, що попри все, варто не мовчати, коли вас скривдили.

Книжку можна буде придбати й підписати під час презентації.

Модераторка заходу — Саша Кольцова (вокалістка гурту Крихітка).

Коли: 10 вересня о 15.00
Де: Squat 17B, вул. Терещенківська, 17б
Вхід: донат 200 грн на потреби ЗСУ.

Пиріг і Батіг

Музично-поетичний проєкт Пиріг і Батіг презентують перший альбом.

Мета проєкту — підіймати український поетичний пласт на наступний рівень, соціально канонізуючи так і самих поетів, популяризувати українську мову через різноманітні музичні стилі і жанри.

У доробку Пирога і Батога — Тичина, Антонич, народний пісенний спадок, і останній, найсвіжіший альбом трагічно-урочистої кріпацької готики на слова Степана Руданського.

Візуальна стилістика проєкту подається мовою символів і знаків, і є невіднятною його частиною. Це закодоване письмо, анонімне асоціальне арго, нав’язує алюзії до містичного трактування світу, притаманного дописемній давнині. Тоді люди описували світ в елементах побуту, за допомогою прикладних засобів: вишивання, малярства, різьбярства, і усної мовотворчості.

Коли: 11 вересня о 18:30
Де: Squat 17B, вул. Терещенківська, 17б
Вхід: вільний донат.

«Дивне, химерне, фантастичне»

Довженко-центр та Kino42 закінчують програму «Дивне, химерне, фантастичне» новою анімаційною добіркою 1970-80 років.

Покажуть науково-фантастичний фільм «Зустріч» Михайла Тітова, містичну серію «Як козаки на весіллі гуляли» Володимира Дахна, екранізацію повісті Миколи Гоголя «Вечір напередодні Івана Купала» – «Квітка папороті» Алли Грачової та інші.

Коли: 10 та 11 вересня о 17:20
Де: кінотеатр Kino42 на Подолі
Вхід: квитки за посиланням.

Charity grunge fest Kyiv

Подія відбудеться на підтримку  на підтримку 299-ї Бригади тактичної авіації України. Для відвідувачів гратимуть п’ять представників української незалежної сцени: Must Have, Wentseat, Eye Tea, MapleMaps, Peak-end Rule.

Коли: 10 вересня о 16:00
Де: Volume club, вулиця Гарматна 26/2
Вхід: 100 гривень.

Львів

Renie Cares — інді-проєкт, який дебютував у 2021 з піснею якби. Співачка поєднує музику з текстами, які балансують між філософськими роздумами та знайомими рутинними переживаннями.

Гостею вечора стане Promsonya — бедруп-поп артистка родом із Костянтинівки, пісні якої наповнені простими та щемкими текстами про тривоги дорослішання з відсилками до класиків.

Частина виручених коштів підуть фонду Musicians Defend Ukraine Foundation.

Коли: 10 вересня о 19:00
Де: Нижній зал Театру Ляльок, площа Данила Галицького, 1
Вхід: квитки за посиланням.

Кінопоказ та зустріч із режисером Наріманом Алієвим

Наріман Алієв — автор подкасту MINCULTPRYVIT, де бере інтерв’ю в українських культурних діячів і озвучує власні рефлексії про актуальні теми. А також режисер фільму Додому (2019 рік).

За описом, у кримського татарина Мустафи помирає первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Крім того, стрічка важлива для висвітлення викликів, з якими стикається кримськотатарський народ та корисний для тих, хто не ознайомлений з національною меншиною України — кримськими татарами.

Коли: 11 вересня о 18:00
Де: Палац Гната Хоткевича, вул. Кушевича, 1
Вхід: вільний, за реєстрацією.

Молодвіж 4.5.0

#молодвіж — це всеукраїнський щорічний захід про молодь і для молоді!

Цьогоріч — це база холодного розуму та розуміння викликів твоєї країни. Говорити будуть про свідому молодь, яка рухатиме країну далі; базові поняття українства; ментальне здоров’я і роль кожного/ої у війні.

Серед спікерів — Іван Семесюк, Остап Українець, Тара Тополя, Меланія Подоляк, Макс Щербина, Віталій Портников, Юліан Чаплінський та інші.

Коли: 10 вересня, 9:00-21:00
Де: локацію повідомлять зареєстрованим учасникам, реєструватись тут
Вхід: вільний.

День українського кіно

В межах програми буде ексклюзивний кінопоказ стрічки «Ентузіазм. Симфонія Донбасу», кінопоказ фільму «Земля», «Білий птах з чорною ознакою», «Хайтарма», «Акваріум в морі», документальних стрічок «Будинок “Слово”» та «Міф». А також експертні коментарі від кінознавців, культурологів та режисерів.

Коли: 10 вересня, 10:00-22:00
Де: Горіховий  (Lviv Film Center), вул. Володимира Великого, 14А.
Вхід: вільні донати.


Читайте також: Сайлентбук про війну та тексти Хвильового: добірка нових українських книжок

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024