Головна
>
Новини
>

Куди піти у Києві та Львові 2-3 липня?

Куди піти у Києві та Львові 2-3 липня?

Виставки фоторобіт зі сходу країни, документальні відео про українських музикантів і запис подкасту про культуру наживо — зібрали для вас цікаві заходи у Києві, Львові і одну подію в Харкові цими вихідними.

Львів

Виставка Максима Дондюка. Сучасний український ландшафт

Виставка фоторобіт Максима Дондюка, курована Павлом Гудімовим, де зображено зруйнований схід України, поля кровопролитних битв 2014 року.

«Школи, лікарні, заводи, блокпости мали вигляд покинутих пам’ятників війни. Цей проєкт про шрами, які війни залишають у людських душах. Про порожнечу й самотність. Зіткнувшись із війною, я не хотів ані показувати її кривавий, страшний вигляд, ані романтизувати. Смертельна метушня постає в цих образах як абсолютна тиша. Пейзажна фотографія дала змогу глибше передати мої почуття» — пише про виставку автор.

Коли: з 29 червня до 9 серпня
Де:
Артцентр Павла Гудімова Я Галерея, вул. Шота Руставелі, 8

May be an image of text

Ярмарок крафту й арту для ЗСУ ІІ

У Стрийському парку відбудеться ярмарок крафтових товарів і мистецтва «І те, і се». 30% від продажів піде на благодійність. Організатори збирають кошти на придбання оснащення для військових.

Коли: 10 липня з 12:00 до 20:00
Де: Стрийський парк, вул. Самчука, 22. Простір “Русалки place”
Вхід вільний

May be an image of text

Подкаст «Наразі без назви» наживо в Пороховій вежі

Уперше подкаст «Наразі без назви» буде записаний офлайн. У межах виставки «Музи не мовчать» ведучі запишуть розмову про те, хто і як має право свідчити про війну, розмірковують про мистецькі форми і формати фіксації воєнної реальності. До розмови запрошують до слухачів і слухачок із питаннями, які мають нагоду ввійти до подкасту.

Коли: 3 липня о 14:00
Де: Центр Архітектури, Дизайну та Урбаністики Порохова ВЕЖА, вул. Підвальна, 4
Вхід: 150 грн, реєстрація.

May be an image of 2 people and text

Благодійний SHOWCASE лейблу PLAN

У просторі ДК NAZVA відбудеться showcase лейблу PLAN романтичної співачки СХОЖА та українського indie/alternative рок-гурту з Києва Марний.

Коли: 2 липня о 19:00
Де: Дім Культури NAZVA, вул. Заводська, 31
Вхід: donation від 200 грн

May be an image of 3 people and text

Київ

Зустріч від SHALENI в OCTO Tower

Харківські організатори вечірок SHALENI анонсували зустріч у Києві для всіх охочих та харків’ян, зокрема. В рамках цієї події відбудеться невеличкий Pop-Up store від харківських брендів Tokonikomu, Joss, Syzygy та можна буде придбати мерч від народного Театру Абсурду «Горобчик» і SHALENI. За музичну частину відповідатимуть Kiptilov, Zaiets і Max Gold, який також влаштує свій Vinyl sale.

Коли: 2 липня о 17:00
Де: OCTO Tower, вул. Мечникова, 5
Вхід вільний, але організатори зробили банку, щоб покрити витрати на організацію і гонорари ді-джеям. 

May be an image of one or more people and text

Robust Strive Evening

Лейбл Robustfellow Prods, агенція kontrabass promo та кінотеатр Kino42 анонсували серію заходів Robust Strive Evening. У межах проєкту будуть показувати документальні відео про українських музикантів. Цього тижня відбудеться перегляд пілотного епізоду Vykroutas, електроний живий виступ від майстра аудіовізуальних вібрацій stonefromthesky та допрем‘єрний показ епізоду про рок-гурт з Івано-Франківська Red Eyed Hyena.

Коли: 2 липня о 19:00
Де: Kino42, вул. Костянтинівська, 11/13
Вхід: квитки — 200 грн, придбати можна за посиланням.

May be an image of text that says "ROBUST KOSTYAKTYKIVSKA STREET KYIV STRIVE EVENING UKRAINE KIN042 JULY 2ND 2022 KBиToK- 200 ÎpÎ no4aToK 19:00 VYKROUTAS STONEFROMTHESKY ROBUST ROBUST STRIVE (LIVE) STRIVE CHRONICLES CHRONICLES RED EYED HYENA EXCLUSIVES MUSICIANS DEFEND UKRAINE kontrabasa KINO42 FELOW"

Концерт T.V.M.R. quartet у Squat 17B

T.V.M.R. quartet зіграє благодійний джазовий концерт. У їхньому виконанні прозвучать композицiї видатних музикантів: Чiка Корiї, Джо Хендерсона, Майлза Девiса та iнших легенд свiтового джазу.

Коли: 2 липня о 18:30
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17Б
Вхід: free donation, зiбранi кошти підуть на підтримку української армії на пiвденному та схiдному напрямку — компанії “ХерсON”.

May be an image of 4 people, guitar and text

День із Іреною Карпою в Squat 17B

Українська письменниця Ірена Карпа цієї неділі проведе благодійний день у Squat 17b. Там відбудется одразу декілька її авторських подій: майстер-клас із терапевтичного письма, open talk і навіть барбекю. О 13:00 також можна буде прийти на барахолку українських дизайнерів.

Коли: 3 липня з 13.00
Де: Squat 17b, вул. Терещенківська, 17Б
Вхід: free donation, зібрані кошти віддадуть волонтерському центру Зграя.

May be an image of 1 person, sitting, indoor and text that says "день 3 преною карпою в сквот 176 барахолка вi̇д украёнських дизайнерв, благодйний фотокорнер, барбекю, майстер-клас та опентолк 03.07 терещенквська 176"

Джем-сесія Fusion Jams

Організатори Fusion jams повернулись до Києва і проведуть свій перший захід у столиці із часів повномасштабного вторгнення. Відкриє захід діджей Trashself, який зводитиме вінілові платівки, також у програмі репер Oi FUSK і його трек По кому подзвін, та кавер-бенд Відчай.

Коли: 3 липня о 15:00
Де: CLOSER, вул. Нижньоюрківська, 31
Вхід: 300-350 гривень, квитки тут.

Виступ Ship Her Son

Нещодавно Ship Her Son випустив тайтл-трек Alles wird gut з майбутнього мініальбому. Цієї неділі він презентує більше нового контенту в Хвильовому. Приходьте послухати новий український електронний постіндастріал наживо.

Коли: 3 липня о 19.00
Де: Хвильовий, вул. Верхній Вал, 18
Вхід за добровільний донат на будь-яку суму або палке бажання.

No photo description available.

Харків

Показ українського фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман»

«Будинок “Слово”. Нескінчений роман» — перший ігровий фільм, що розповідає про Розстріляне відродження. Сам будинок «Слово» знаходиться в Харкові, тому для команди важливо зробити в цьому місті перший нефестивальний показ картини. Стрічку презентуватимуть члени знімальної групи: режисер Тарас Томенко, продюсери Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк, актор_ки Геннадій Попенко та Ніна Набока. Після показу глядачі зможуть поспілкуватися з творцями фільму.

Коли: 2 липня
Місце та точний час події з міркувань безпеки не розкриваються й повідомлятимуться особисто зареєстрованим глядачам.
Вхід безкоштовний, за попередньою реєстрацією.

May be an image of 1 person and text that says "фльм Tapaca томенка будинок <слово>> нескинчений роман допрем ерний показ та зустрч iз творчою групою команда: тарас томенко пилип геннадй попенко, HiHa набока, ростиси ав мартинюк инюк модеруе: алекс малишенко де: харкв коли: ця субота"

Читайте також: 36 митців, які воюють

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024