Головна
>
Музика
>

«Я тобі брехала, я тебе не кохала»: слухаємо релізи другого тижня лютого

«Я тобі брехала, я тебе не кохала»: слухаємо релізи другого тижня лютого

vioria новим треком повертає атмосферу початку нульових, Півас створив найромантичнішу пісню про плов, а Маша Кондратенко теж не може зрозуміти «Хто це така?». Релізи другого тижня лютого слухають та коментують головний редактор Олексій Бондаренко, менеджерка з партнерств Настя Денеж, музична оглядачка Лєра Зданевич та новинарка Марічка Максимець.

Parking Spot — All The Factors That Don’t Matter (LP)

За словами автора проєкту, альбом досліджує поняття життєвої непередбачуваності, яка набуває різного сенсу та характеру в певному контексті. А комплексні та динамічні ритми намагаються співіснувати та взаємодіяти з мелодійністю та ліричністю альбому, де кожен елемент треку має свою точку опори: «Наприклад в треку Radiantвсі елементи відчутно контрастують між собою тим самим підкреслюючи, що життєвий пошук не завжди виглядає логічним та чітко окресленим, але набуває сенсу при постійному русі».

Schmalgauzen — La Dame Blanche (EP)

«Кохання. Така солодка ніч. Така тендітна. Музичні роздуми на цю тему, ми вмістили в чотири пісні, котрі мають загальну назву “La Dame Blanche”», — описують реліз виконавці.

Настя Денеж: «Прикольний мініальбом, який викликав у мене безліч абсолютно різних асоціацій, зокрема:
1) Ніч — місцями нагадала мені саундтрек із мультфільму “Аладін” (один із моїх улюблених діснеївських мультиків про принцесок); місцями вишукану українську рекламу шоколаду; місцями — фонову музику з якоїсь карикатурної гри;
2) Мадам — трохи нагадало мені тата, коли він дуже захоплено, але трохи гіперболізовано та театралізовано розповідає якусь історію. А ще музичний супровід моментів із фільмів, коли антагоніст щось задумує.
3) Айстри — нагадали, як би це не було дивно, моє дитинство та українську народну пісню “Місяць по небу ходить”. Можливо це через фразу “пісню заводить”. Але якими б різними не були мої асоціації — загалом EP мені здається цілісним
».

Марічка Максимець: «Я тепер до кінця життя шкодуватиму, що не потисла руку Владу “Діду” Михальчуку на Зорепаді, бо у мене обидві руки були зайняті джин-тоніком. Окремо хотілося б потиснути їм руку за цей мініальбом. Пісні/театральні вистави це те, чого очікуєш від Schmalgauzen, хтось назве це самоповтором, але в їх випадку це дуже якісно витримана концепція гурту, за якою ну дуже цікаво спостерігати».

Sleepy Andy — Скорбота (EP)

Це вже третій мініальбом від виконавця. Реліз, за своїм меседжем, є продовженням попереднього ЕР Траур.

Як справи? — 3 стадії закоханості (EP)

У новому релізі артист розкриває різні етапи кохання/ Наприклад, у треці Начхати розповідається про те, як кохання часто підштовхує нас до необдуманих вчинків і повністю вимикає раціональне мислення. 

vioria — день закоханих

день закоханих — це автобіографічна пісня про тисячі людей, які залишаються на день закоханих без пари. Артистка нагадує, що для щастя не обовʼязково бути в стосунках, а найважливішим є вміння кохати та берегти себе. Трек створено у поп-рок звучанні, яке відсилає до атмосфери початку нульових.

Настя Денеж: «Дійсно, звучання відсилає до нульових, ба більше, як зазначила наша спільнота маленької кімнатки до конкретного серіалу, який носить назву одного сорту яблук. Але чесно, не знаю якою б могла бути альтернатива, бо мої нульові звучали так само, на жаль (хоч і не дивилася той серіал)».

Марічка Максимець: «Мені здалося, чи Віорія говорила, щось типу “приколи-приколами, але я готова до серйозних планів”, а потім, що новий трек зовсім інший, від того, що вона робила раніше? Певно, здалося, бо щось не сходиться…»

Паліндром — Сансет

У пісні сформованій потік особистих думок, які турбують зараз Степана Бурбана. Відеокліп, який вийшов до цього треку — це сторітелінг, який складається з кадрів з життя Степана за останній рік: концерти, залаштунки, друзі-музиканти та кадри з дитинства. Це відео виконує більше документальну роль, ніж ілюстративну, на відміну від попередніх робіт проєкту Паліндром.

«Коли писав цей трек, згадалась алегорія зі зламаною рукою: щоб втішити травмованого власника цієї руки — ми малювали сонце на його гіпсі. Десь так само всі ми зараз поламані, але гіпс цього разу більших масштабів. Хочеться, аби хтось на ньому намалював сонце», — розповідає про трек Степан. 

Лєра Зданевич: «Від кліпу мені повіяло вайбом кліпу “Нові імена” і обкладинки однойменного альбому гурту 5 Vymir. Такий собі зріз митців, які пишуть наразі культурну історію. Звісно, це про певну “тусовочку”, але саме по таких роботах крізь роки найбільш наочно видно головні імена тих чи інших часів»

Довгий Пес, Wootabi — Дивні думки

«Ми багато проводимо часу у своїх квартирах. Чи то через лінь та відсутність настрою, чи страх перед ТЦК, але дехто може проводити час у своїх рідних стінах тижнями на проліт. Візити близьких друзів, присутність кота трохи заспокоюють, але навіть у ці приємні моменти з голови не виходять дивні думки, що навіяні проблемами сьогодення», — коментує Довгий Пес.

Wellboy, Parfeniuk — Забий

«”Забий” — пісня, як ковток свіжого повітря. Радий, що вийшло реалізувати цю роботу саме у такому вигляді, у якому ви її побачите. Вайбово, лайтово з присмаком весни, або навіть літа. Ми з Parfeniuk передали абсолютну щирість, як і в житті, ви точно відчуєте це!», — поділився Wellboy.

Олексій Бондаренко: «Дуже приємний і якісний поп. У принципі й Парфенюк і Wellboy могли б відчайдушно гнатися за повторенням свого першого хіта, але ні, вони шукають щось нове. Це важко назвати радикальними експериментами, але видно, що їм не все одно на музику і на стильну (а не просто працюючу) картинку. А це вже дуже приємно у випадку попсцени».

Жадан і Собаки, Ірена Карпа — Виживи

Виконавці присвячують трек поколінню зумерів. Вони розповідають, що пісня Виживи — це висловлення підтримки молоді, яка дорослішає у важкі воєнні часи.

«Ми хотіли підкреслити спадковість у нашій естраді. Тому ми запросили на зйомки кліпу Народного артиста України Павла Зіброва – в якості символа зв’язку поколінь», – підкреслив Сергій Жадан.

Max Barskih — Slay

Як зазначає артист, нова пісня — це маніфест свободи та прийняття себе без огляду на суспільну думку, який звучить практично в кожному його рядку.

Олексій Бондаренко: «Трек цілком стильний і буде добре працювати на лайвах. Відео максимально не метчиться із тим, як співає Макс. Навіть не знаю, це така задумка, на рівні з карикатурністю, чи просто невдале рішення».

Darisha — Коси

У новому синглі Darisha розкриває силу родинного зв’язку від мами до доньки, заплітаючи спогади й історії поколінь у косу. В кліпі до треку вона вперше показала свою маму. Виконавиця розповідає, що кожен елемент відео є символом родинних зв’язків. Так гребінець, яким мати розчісує коси, відображає вічний символ традицій та спадщини, що передається з покоління в покоління. Коса, яку прикрашено колоссям, символізує добробут і злагоду. Маки та червона стрічка втілюють символ боротьби. 

Lady Aphina — Якби не ти

Як розповідає фронтмен гурту Михайло Опекан, ідея пісні прийшла під час ракетного обстрілу, коли учасники гурту втішали та підтримували один одного. 

«Опісля у мене виникло бажання зняти відеороботу, непряму, метафоричну, таку яка могла б передати стани двох людей у моменти крихкості та невизначеності, моменти підтримки та намагання повернути один одного зі стану тривоги, довжиною у вічність, у стан спокою. Саме це, як на мене, вийшло у режисера Степана Кулини, з яким ми мали досвід попрацювати над відео до синглу “Мить”. Для мене ця пісня — ода любові, наповнена нашим життям та загорнута в дух нашого часу», — розповідає фронтмен гурту Михайло Опекан.

Олексій Бондаренко: «Красива лірична композиція, що стилістично межує з романсом (а у нас таких серед рок-сцени не так багато, я одразу згадаю хіба “Мить” ОЕ) із лаконічним, але стильним відео. Багате аранжування, зрозуміла драматургія. Єдине, чого мені постійно не вистачає у творчості Lady Aphina, це швидкості. Хотілося б почути від них щось різкіше і менш розмірене».

Burned Time Machine — твоя система буде зруйнована

Виконавці кажуть, що пісня намагається донести одну просту думку: іноді, негативні емоції є найсильнішим мотиватором до справжніх дій. А вміння трансформувати ці емоції в щось корисне — ознака високого самоконтролю та сили волі: «І це дійсно складно, але це саме те, що не дає спотворити в тобі людину. Це те, що не дає заражати душу вірусом байдужості, злості, почуттям самотності», — розповідають про трек виконавці.

Маша Кондратенко — хто це така?

Трек розповідає історію тих, хто важко виходить з розставання і, в найвразливіший момент, зіштовхується із колишнім та його новою дівчиною.

«Це стан, коли ти відправляєш його разом із усіма спогадами і моментами геть, йдеш у бар із своєю подругою, щоб забути все, що було між вами. Думаю, що в цій пісні я передала емоції всіх дівчат, які пройшли або проходять такі моменти. Хочу сказати їм — ви не одні такі», — каже про реліз Маша.

Олексій Бондаренко: «Маша відчайдушно намагається довести, що вона не тільки Клавдія Петрівна, а ще й вміє писати хороші пісні. І вона насправді вміє. У цій пісні все добре, окрім приспіва. Складається враження, ніби в студію зайшов продюсер і такий “нє, так воно не залетить, треба якийсь хук”. Хук і вийшов якийсь. Чесно кажучи, я думаю, що Машу сильно чіпляють коментарі про те, що вона здатна тільки на Ваньку-Встаньку, бо вона дійсно талановита артистка. І, думаю, вона це ще доведе».

Марічка Максимець: «Не знаю, який план Маша має на свою кар’єру, але виглядає все трохи сумно. Спочатку всі говорили про неї в контексті “шо мені Ваньку-Встаньку слухати?”, а тепер згадують лише в обговорені Клавдії Петрівни. І це все з тяжкими зітханнями і тихими: “ну вона ж має стільки потенціалу, ну чому виходить ось таке?” За цим цікаво спостерігати, але на тому ж рівні, на якому цікаво дивитися на аварію».

Klavdia Petrivna — Я тобі брехала

Напередодні Дня закоханих Klavdia Petrivna випустила пісню, перші рядки якої зовсім не про кохання, а про реалії, які, за словами виконавиці, бували в житті більшості людей. Артистка розповідає, що рядки «твоїм фейсом об тейбл» — іронічний заклик, який вона використовує, щоб виразити бажання звільнитися від нав’язливих відносин, які здаються ідеальними. 

Наш читач припускає, що своєю творчістю Клавдія Петрівна намагається повернути слухачам інтерес до музики, від якої українська музична індустрія намагається відійти.

«“Фейсом об тейбл” — придумана класичним естрадним московським заслуженим гумористом і вже більше років є обов’язковим атрибутом типового совкого лексикону. Фатальна карткова Дама — класичний образ в Росії, саме в такій жовтуватій кольоровій гамі. Буква “D” — це явно помилкова транслітерація позначень класичних руських карт. Староруський шрифт сам по собі дійсно відноситься виключно до часів Київської Русі. Але, на жаль, він давно запозичений і укорінений саме в московську міфологію. І в даному випадку лише доповнює загальні імперські асоціації», — написав Антон у «Маленькій кімнатці Лірум» (до речі, приєднуйтеся, хтозна, може й ваш рекап потрапить у добірку).

Shmiska — Нічого

«Любов – це те, що я тривалий час не відчувала, особливо багато думала про це рік тому. У той час багато спостерігала за людьми навколо і не могла зрозуміти, чому люди навколо здаються такими щасливими, дарують одне одному квіти, цілуються в метро, пишуть під вікнами “Аня я тебе кохаю”. А мені ніхто не пише, доставку букетів не замовляє, нічого романтичного не відчуваю. Тому, спершу назвала пісню “Апатія”. Уже зараз, через рік після написання перших рядків синглу, я зрозуміла, що любов — це не тільки зовнішні прояви, і сміливо можу сказати, що відчуваю її», – каже Рене про сингл.

Настя Денеж: «Новий реліз Shmiska мені подобається більше за попередні (хоча попередні мені теж подобались, насправді). Але “Нічого” мені звучить цікавіше за “Запальничку” чи “Страх”, хоч і виконавиці вдалось зберегти свій персональний стиль, який вона започаткувала цими роботами».

Yevhenii Dubovyk, Kyryllch, Andrii Frolov, Ivan Korniienko, Stanislav Diachenko — Motion

Трек Motion є п’ятим синглом проєкту Yevhenii Dubovyk. Цього разу до співпраці був залучений також гітарист, що відповідає концепції «новий трек – новий інструмент». В усіх наступних роботах планується співпраця з новими музикантами також. Жанрово композиція знаходиться на перетині сучасної інструментальної музики та джаз-ф’южн

За словами Дубовика, Motion це про рух вперед та розвиток кожного з нас, не зважаючи на будь-які зовнішні обставини: «Композиція водночас є активно-енергійною та спокійно-споглядальною у різних її частинах».

Олексій Бондаренко: «Ось це той новий джаз, якого так давно хотілося почути від українських артистів. Тут тобі і вайби та певна доступність GoGo Penguin, і гітарне соло, і загальна драматургія треку, що тримається на клавішній лінії Євгенія Дубовика. Просто браво, розкішна робота!»

Sheetel, Renie Cares — Я — це ти

Музика написана на лірику українського поета, прозаїка та авангардиста Майка Йогансена, представника доби розстріляного відродження. Як розповідає Антон Шитель, на ідею написання пісні його наштовхнула особливість мови Йогансена, її музичність. Виконавці кажуть, що їх колаборація вже давно натякала на себе, як мінімум співпрацею з Сашею Мусевичем, який і продюсує, і грає в обох гуртах.

Твій зайчик пише — Все, як ти хотіла

У пісні розповідається історія головного героя, у якого почалась апатія.  Його кохана дівчина проявляє до нього байдужість. Вона хоче, щоб хлопець, який її кохає страждав. І цим самим ще більше ставав залежним від її уваги. І в результаті все сталося так, як вона цього хотіла.

Ustym — Безсердечна

Як розповідає виконавець, сингл Безсердечна — це лірична пісня про розбите серця і невиправдані очікування. Це історія про зіткнення мрії та реальності, в якій яскраво фігурує образ безжальної дівчини з холодним серцем. 

Chekson, Alena Omargalieva — Скільки ще

Виконавці переспівали трек Chekson Скільки ще. Як розповіла Олена, пісню Chekson в оригінальній версії вона вперше почула на початку повномасштабного вторгнення у відео, яке змонтував під неї її коханий Тамерлан. Тоді вона знаходилась із сином у Польщі, а її чоловік стояв на захисті Київщини. Він додав у ролик фото та відео з сімейного архіву пари про їхнє щасливе життя до початку війни. Співачка розповідає, що з того моменту трек Скільки ще асоціювався у неї з розлукою. 

Для Chekson — це історія особистої втрати загиблого друга Іллі Грабара, який був його саундпродюсером до 24 лютого 2022 року.

«Пройшовши навчання, він одразу пішов на фронт. І текст моєї пісні, якраз про людей твердої віри, він про тих, хто віддає всього себе за боротьбу проти зла, хто не спить ночами, має надію на краще та знає, що нам усім є, що втрачати», — розказав Chekson.

Tumazar — Як тобі 

Це не перший сингл артиста, де він торкається теми кохання, але новий трек — дебютна робота у жанрі поп-реп. У пісні виконавець намагається розгадати мову кохання своєї дівчини. Щоб пізнати бажання партнерки, хлопець вдається до різних маніпуляцій та переживає цілий калейдоскоп почуттів. 

sportcafé — все, що у мене є

Запорізькі панки sportcafé продовжують серію релізів, які кульмінують випуском камбек-альбому уже цього року. Пісня досліджує граничні беземоційні стани, які однак транслюється інтенсивною ритмічною роботою.

Karoon — Storm

Це перша англомовна пісня гурту Karoon.

«Просто щоб нагадати собі і світу, що нас, неідеальних і грішних, хтось хоче позбавити життя. Бо воно вважає наше існування безглуздим, неправильним, вигаданим», — коментують реліз виконавці

 Moonevea — Романтичне мортідо

Це останній трек виконавиці в межах проєкту Moonevea перед творчою паузою. На прощання вона пропонується зануритись у трек про переслідування ідеалу. 

«Це напружений та стресовий сеанс агресивної медитації з рваними семплами та важким басом стискає сутність до атомів аби допомогти перетворити власну тінь на світло», — описує трек виконавиця.

-YCH — Місце

Київський постметал колектив -YCH (ич) досліджують тему прийнятих рішень без відома безпосередніх учасників власних доль у новому треці Місце.

«Кожен має своє місце. Інколи ти його ніколи не знаходиш» — коментують хлопці.

ФРН — Ситуація під контролем 

ФРН — калуський емо квартет, який раніше мав назву Феєрверки ранять небо. Трек відсилає до ДТП, яке абсолютно спокійно тоне у інших новинах, сторонньому інформаційному шумі та сповільнює момент, наче на поворот авто відносно горизонту дійсно ще можна якось вплинути. 

hoboth — Холодне Сонце

У треці, за задумом авторів, йде оповідь про загиблих воїнів, які віддають своє життя заради наступних поколінь.

BaWN, Апатія — Не прокинусь

Тема цього треку — стан, коли буденність тебе знищує і мотивації жити наступний день немає, адже ти вже знаєш пройде наступний день та що тебе в ньому чекає. 

«Когось ця буденність поглинає повністю, а хтось намагається з неї вирватися», — розповідають про трек виконавці.

Darie Lu — добре, якби

Пісню Дарія написала після того, як відвідала виступ виконавця Skarb. Саме він згодом і спродюсував трек, після чого вони почали співпрацювати: Дарія продовжує писати пісні, а Стас — перетворювати їх у записи. Виконавиця каже, що цей трек  не лише про закоханість влюдину, а в музику.

Олексій Бондаренко: «Дуже мила й повітряна музика. Але на жаль я не почув чогось, за що можна зачепитися».

Марічка Максимець: «Перед прослуховуванням треба обов’язково розповідати історії створення треку, ну така вже вона мила, а цей фрагмент голосового на початку, ну неможливо просто. Але це та ситуація, коли контекст пісні цікавіший за сам трек».

Півас — Плов

У День усіх закоханих гурт Півас презентував найромантичнішу пісню про любов. Пісню про Плов.

Настя Денеж: «Йоу, так як я далеко не кулінар, можу лише сказати, що відчула цей флоу та попросила оцінити цей трек-рецепт свого хлопця, професійного шеф-кухара Антона Богданова, тож далі його коментар: “Не варто залишати моркву на кінець. По-перше, вона буде просто варена. По-друге, вона довго готується. Ну і Півас забув додати часник. А так, якщо довести по спеціям, то буде нормальний плов“» 

Марічка Максимець: «Щоб я не сказала про трек, нічого не переплюне рецензію Антона. Закривайте рубрику, вже нічого кращого тут не буде…»

Робаний Йот — Любовні слова

Виконавці розповідають, що ця робота — це продовження історії ліричних героїв, яку гурт розповідав у своєму треці «Страх і Ненависть».

REYA — Любий, кохай мене (Acoustic version)

Ремейк пісні гурту SMS від Reya Любий, кохай мене завірусився в мережі торік напередодні Дня Закоханих. Наразі кліп на ремейк має 700 тисяч на YouTube, що на 500 тисяч за оригінал. Саме тому, співачка підготувала до Дня Святого Валентина акустичну версію пісні

Ulya — Знаєш, ти цим мене вбиваєш

Авторка розповідає, що трек про хлопця, який підкорив її своєю геніальністю. І хоча в них не було хеппі енду, але він став її музою. А сама пісня, за її словами, підсвічує неідеальність стосунків.

Третя Хвиля — Ми тут

Це дебютний трек для гурту, створили вони його у співпраці з лейблом Black Beats.Трек він написав кілька років тому:

«Була весна, і я дивився на вулицю у вікно. Думав про трансформацію України, яка пройшла довгий шлях до незалежності, але ще мусить подолати багато викликів, щоб стати успішною. Я переконаний, що все вийде. Рушіями цього є молоді амбітні люди, які не згодні на компроміси і хочуть від життя усе. Саме про це пісня», — розповідає вокаліст гурту Олександр Куницький

Lil Boeee — Рай в пустелі

 «Я вважаю, що ця пісня просто нереально передає цей вайб Дня Закоханих, у повітрі просто віє добротою, любов`ю від пар, саме тому і настрій цієї пісні точно такий же», — розповідає артист.

Iryn — Контрасти

Пісня була написана для Нацвідбору Євробачення-2024. Виконавиця написала її в період, коли її звільнили з роботи, розбили серце, а сама Iryn була в чужому їй Києві. До того ж  навколо війна. Вона не розуміла як знайти сили рухатися далі. 

краш тест — порвані венси

Трек — це історія про Попелюшку, але на сучасний лад. Замість балу — поп-панк концерт, замість туфельки — атрибут молоді сьогодення: порвані венси.

Настя Денеж: «Мені здається, що порвані венси давно вже не атрибут молоді. Або я вже не відношусь до “молоді” та нічого не розумію (емоція страху). Але пісня мені зайшла».

Yurii Retrograde — Let You Go

«Це історія, яку я довгий час тримав у собі і переживав наодинці. Я хочу, щоб кожен, хто зараз шукає підтримки знайшов її в моїй пісні — відвертій, чесній і натхненній, адже нею я мрію об’єднати людей, які заслуговують бути в любові і в першу чергу до себе», — ділиться виконавець.

Гуркіт — Такі часи

Ліричний герой треку намагається прийняти свій новий стан і навчитися жити далі, попри спливаючи флешбеки минулих травматичних подій.

Spokusy — Живу в моменті

«Пісня про стан, який ми здатні вхопити майже ніколи, все більше занурюючи свої думки в минуле, або майбутнє!», — розповідають виконавці.

Yoxden — Сліди на снігу

Суть пісні про типові відносини, коли дівчата мають гарні очі, заради яких готовий на все. 

VikaVishnya — Падай

«Втрата та намагання жити далі – ось у чому основний сенс даного твору. Памʼять про те, що навіть після смерті душі не втрачають зв’язок одне з одним», — каже виконавиця.

Лєра Мандзюк, Степан Гіга — Цей сон

Пісня є саундтреком до фільму «Уроки толерантності». 

«Перш за все ми хотіли об’єднати щось класичне з новим: якісна музика та стендап. Друге – це об’єднати молодь та старше покоління. Пісню, яка лягла в основу — липучка, у гарному сенсі, я не міг від неї відірватися. А Лєра Мендзюк додала їй шарму. І сам переказ сюжету, закладений в куплети, такий, що може зацікавити аудиторію», – розповідає генеральний продюсер стрічки Сергій Лавренюк.

Kozak Siromaha — Віра

Виконавець розповідає, що в пісні розкрив свій філософський погляд на життя та наголосив на важливості віри у серці кожного. 

«Ми народжуємося з програмою яка називається — “Доля”. Але тільки з вірою ми можемо її змінити, бо, як ми бачимо, доля у всіх різна та неповторна. Без віри людині ніяк. Хтось вірить у Бога, хтось вірить, що його немає. Але це все віра. Без віри людина взагалі не може діяти», — коментує Kozak Siromaha

Саша Чемеров — Сльози

Демоверсію Саша написав ще у 2009-му. Того ж року пісня була додана до альбому одного з російських виконавців, якого він на той час продюсував. Чемеров розповідає, що цього року, риючись у старих демках, він вирішив, що потрібно повертати своє собі. 

«Сльози — це не проблема, головне — знайти сили втішитися. Це коли людина падає, але встає і йде далі. Не треба намагатися втекти від себе та приховати почуття, бо вони рано чи пізно вийдуть назовні. Тож аби впоратися з болем, треба його прожити», — коментує Чемеров


Читайте також: Пошуки Іншого в побутових стереотипах. Чому комедія «Уроки толерантності» Аркадія Непиталюка — це далеко не ЛГБТ-фільм?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024