Головна
>
Кіно
>

П‘ята Київська бієнале проходитиме у шести містах

П‘ята Київська бієнале проходитиме у шести містах

П‘ята Київська бієнале матиме міжнародний формат і проходитиме у шести містах: Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Відні, Варшаві та Берліні. Про це повідомили організатори на сторінці у фейсбуці.

Київська бієнале — це міжнародна культурна подія сучасного мистецтва, яка проводиться кожні два роки в Києві. Уперше захід відбувся у 2015 році. З його початку Київську бієнале організовує Центр візуальної культури.

За словами організаторів, перспектива проведення цьогорічної бієнале в Києві в умовах повномасштабної війни виглядала «дуже непевно». Втім, виставка таки відбудеться, а її відкриття пройде у кількох містах, починаючи з Києва у жовтні 2023-го й закінчуючи Берліном у 2024 році.

«Українські інституції в Києві, Івано-Франківську й Ужгороді та виставкові зали Відня, Варшави й Берліна надали платформи для виставок і подій за участю українських митців та їхніх колег з інших країн, а ще – для дискусій, перформансів і освітніх заходів», — додають організатори.

Цей випуск Київської бієнале задумано як пан’європейську подію з виставками і публічною програмою у містах України та ЄС.

Додамо, що у 2019 році Київська бієнале стала частиною новоствореного Альянсу східноєвропейських бієнале сучасного мистецтва, до якого також увійшли Matter of Art у Празі, Biennale Warszawa та OFF-Biennale в Будапешті.

Особливість Київської бієнале в тому, що вона працює з архітектурним контекстом міста, залучає та актуалізує споруди, які є унікальними взірцями радянського модернізму. У різні роки виставкові проєкти та публічні події Київської бієнале проходили у таких місцях, як Будинок одягу, «Летюча тарілка» (Український інститут науково-технічної експертизи та інформації), Житній ринок, Науково-технічна бібліотека КПІ, Будинок кіно та інші.


Читайте також: Що почитати: 10 книжкових новинок липня

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024