Головна
>
Література
>

Нью-йоркський літературний фестиваль запустив кампанію #їбаштеїхпоетично

Нью-йоркський літературний фестиваль запустив кампанію #їбаштеїхпоетично

Команда Нью-йоркського літературного фестивалю (НЛФ) запустила кампанію #їбаштеїхпоетично, якою заохочують донатити на потреби підрозділу, який воює біля українського Нью-Йорка на Донеччині.

Нью-Йоркський Літературний Фестиваль вперше відбувся у жовтні минулого року у смт Нью-Йорк, Донецька область. Нагадаємо, в лютому 2021 року селищу повернули історичну назву Нью-Йорк, до того воно називалося Новгородське.

Гостями фестивалю стали письменники та письменниці з України, США та Франції. Серед українських учасників були: Олена Стяжкіна, Сергій Жадан, Галина Крук, Сашко Дерманський, Катерина Міхаліцина. У межах фестивалю відбувся конкурс есеїв для старшокласників Нью-Йорка, а головною нагородою для переможців стала поїздка до Львова та Києва. Для багатьох з них це був перший досвід подорожі Україною.

Цьогоріч команда фестивалю знову планувала проводити конкурс есеїв та поетичні читання. Однак росіяни зруйнували ці плани.

«Росіяни руйнують наш Нью-Йорк та інші чудові українські міста й містечка, вбивають дітей і нищать бібліотеки. Тому ось уже понад три місяці нам знову, як і в 2014-му, не до поетичних читань — ми волонтеримо, щоби втримати і звільнити всі українські міста, від Старобільська до Бахчисарая», — розповідає команда.

Відтак вони вирішили об’єднати зусилля задля спільної мети та замість поетичних читань — поетично допомагає ЗСУ їбашити ворогів.

Зараз команда НЛФ збирає гроші на «поетичний позашляховик та інші поетичні штуки для підрозділу, який зупинять ворогів біля нашого Нью-Йорка».

У мережі вже приєднуються до флешмобу. Зокрема на підтримку акції свої вірші опублікували українські письменниці Оксана Луцишина та Світлана Поваляєва.

Ви також можете долучитися до поетичної кампанії: публікуйте вірші з хештегами #їбаштеїхпоетично #FightThemWithPoetry та закликайте донатити кошти на картку співзасновниці та авторки айдентики фестивалю Тетяни Ваврик. Реквізити за посиланням.


Читайте також: Маріанна Кіяновська — Європейська поетка свободи 2022 року

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024