Головна
>
Музика
>

«Як звучить світ. Україна»: Євген Філатов випустив другу частину альбому присвяченого звукам міст України

«Як звучить світ. Україна»: Євген Філатов випустив другу частину альбому присвяченого звукам міст України

28 березня композитор Євген Філатов презентував другу частину альбому присвяченого звукам українських міст — Як звучить світ. Україна (2 сезон). Альбом записаний на основі характерних звуків Сум, Запоріжжя, Миколаєва, Полтави та Дніпра. Композиції були створені у межах музичного тревел-шоу «Як звучить світ. Україна».

«Як звучить світ. Україна» — тревел-проєкт про звучання українських міст. У першому сезоні його автори Євген та Наталія Синелькові об’їхали п’ять міст, аби зрозуміти, як звучить кожне. У межах шоу вони відвідали Чернігів, Одесу, Львів, Карпати та Київ.

«Ще з першого сезону ми створили цей проєкт з любовʼю до нашої країни. Звучання наших міст прекрасне і надцінне для кожного українця. Ми вдячні проєкту, що показав нам новий світ звуків – мелодію нашої країни навіть у найстрашніші часи війни. В цьому альбомі ви почуєте незламність прифронтових міст нашої країни», — коментують Наталія та Євген.

Наприклад, у першому сезоні шоу автори відвідали довоєнний Харків. У цій серії глядачі дізнаються що приховує в собі це місто, чим наповнені вулиці, бібліотеки та найбільший район Харкова — Салтівка, дізнаються про місцевих виконавців, почують Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, відвідають ще не пошкоджений уламками снарядів Свято-Успенський собор інші місця. 

А в серії про Київ композитор поєднав етнічні мотиви вуличних музикантів, електронну музику київських DJ-їв і звуки пам’яток міста.

«В кожному місті є свої унікальні звуки. Я зібрав ці звуки, зробив з них музику», — розповів Євген.

Альбом Onuka Room, який спродюсував Євген Філатов, увійшов до Топ-23 альбомів 2023 року за версією Лірум. Повний рейтинг можна переглянути за посиланням


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: Хто такий нестор? Розповідаємо про лайнап фестивалю Пожежа

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024