Головна
>
Новини
>

Хто такий нестор? Розповідаємо про лайнап фестивалю Пожежа

Хто такий нестор? Розповідаємо про лайнап фестивалю Пожежа

7 квітня в межах майбутнього фестивалю Пожежа, присвяченій українській електронній музиці, виступить нестор. 

Лірум є інформаційним партнером Пожежі, тож в цьому матеріалі ми розповімо, хто такий нестор і чому варто відвідати його виступ на вечірці. Ми вже розповідали про інших учасників лайнапу — Kurs Valüt, Badwor7h та Nahaba.

Черкаський емо-реп

нестор — репер з Черкас, який почав випускати музику з 2021-го року. Видання rap.ua називає нестора одним з найбільш помітних артистів нової хвилі українського хіп-хопу. Це й не дивно, адже він вирізняється шаленою продуктивністю: лише за 2023-й рік репер випустив дебютний LP, ЕР, альбом фітів з Libenson, а також 6 синглів. У своїй творчості артист здебільшого розповідає про внутрішні переживання, через що зажив слави меланхолійного емо-репера.

Першими кроками в музичному напрямі для артиста стали пісні під укулеле на Soundcloud, згодом він уже співпрацював з музичною спільнотою Світанок. У 2022-му році нестор став працювати з лейблом Black Beats. 

Дебютний ЕР музиканта christopher616 вийшов у 2021 році, й він досі відгукується тепло про свого «первістка»:

«christopher616 — це мініальбом, він більш аматорський, зроблений на колінці. Я люблю його, бо він повністю зроблений мною. Люблю за посил, сенс, ідею. Зараз є багато чуваків (Clonnex, blessbaby, Райчу ті інші — прим. ред), які роблять український реп і хайперпоп, а тоді цього було мало. У мене була ідея зробити щось типу хайперпопа, але більш повільно, більш ембієнтово» 

Свій другий ЕР овердоз артист випустив у 2022-му в співпраці з Black Beats. Це позначилося на саунді — нестор рухався у сторону ньюскульного трепового звучання.

«В принципі, назва говорить сама за себе. З часом, доходячи до піку емоційного вигорання, я навчився використовувати свої психологічні трабли на користь, рефлексувати на ці теми, створюючи цікавий музон» 

На дебютному повноформатному альбомі Таємниці Полішинеля репер теж надихався нью-скульним звучанням, проте все ж урізноманітнив звучання, додавши дрілу, року, UK garage, plug, lo-fi. Тематично альбом зосередився на пошуках та прийнятті себе та романтичних переживаннях, це збірник прожитих ситуацій та емоцій артиста. 

«Я завжди виділявся гнітючою меланхолією, скільки себе пам‘ятаю. З першої пісні, першого вірша, з першої записаної нотатки. Періодично отримуючи потоки негативних реакцій, ніби в моїй творчості занадто багато смутку. Напевно тому, що ми всі його маємо, так само, як і список внутрішніх страхів чи комплексів. Але не кожен з нас готовий говорити про це, з цього і випливає назва альбому», – розповів нестор для rap.ua

Фіти та колаби

нестор дуже багато фітує. Зокрема він має треки з Libenson, Dofamin, Tery, Nadeen, AveKucher, Paskudnyk, Tonymo, сліпток, The Curly, G Grizzie, Echteliebe та іншими артистами.

Репер видав також спільний альбом з Libenson Виходячи з кімнати. Це 11 різнопланових хіп-хоп пісень, що розповідають про один день з життя у місті Q, що є посиланням на наступний реліз Libenson. нестор каже, що це для нього стало роботою над помилками та переходом до нового етапу творчості. Йому хотілося показати себе різного, не лише в меланхолійному амплуа.

Згодом репер випустив мініальбом причинно-наслідкові звʼязки, де «вбиває себе вчорашнього заради того, щоб оновитися та дати життя собі сьогоднішньому». Детальніше про кожен трек нестор розповів нам у рубриці «Пісня за піснею». 

Наразі нестор повернувся до звичної стратегії випуску купи синглів та готує альбом, який має вийти вже влітку.

«Цей альбом матиме інший настрій, там буде більше треків про кохання, про щось приємне, позитивне. Я хочу додати R&B,  хіп-хопу, можливо, чогось більш вокального. Подивимось, як це буде. Хочеться змінювати настрій, іти трохи до іншого, тому що сам по собі реп дуже швидко набридає. Не хочу, щоб мене постійно називали репером. Я не репер, не вважаю себе ним. Я — артист, митець, музикант, але не репер. Просто це зараз спосіб вираження моїх думок і почуттів» розповів артист для Радіо Промінь. 

нестор рідко грає наживо, зосереджуючись на випуску релізів, тож фестиваль «Пожежа» — цікава можливість побачити одного з найперспективніших молодих реперів, а також ще чотирьох яскравих електронних музикантів. Захід відбудеться у київській Малій Опері (Дегтярівська, 5) о 16:00. Квитки — за посиланням.

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024