30 березня на платформі Netflix вийде фільм «Борщ. Секретний інгредієнт» з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко.
Це документальний тревел-проєкт продюсерки Наталки Якимович та режисера Дмитра Кочнєва, який вийшов ще у 2020 році. У ньому Клопотенко подорожує різними регіонами України та шукає «секретні інгредієнти» борщу.
Герої фільму готують борщ в різних локаціях: в Карпатах та на військовій польовій кухні під Бердянськом, у їдальні ЧАЕС, в центрі Ужгорода, у резиденції художників, гуцульському селі, у львівському ресторані та в хаті пасічника біля кордону з Білоруссю.
Після роботи над проєктом Євген Клопотенко подав запит до ЮНЕСКО на визнання борщу нематеріальною спадщиною.
Нагадаємо, раніше Netflix відкрив регіональний офіс у Польщі, під який підпадає Україна.
Читайте також: Українські фільми на Netflix: що дивитися?
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: