Головна
>
Кіно
>

Українські фільми на Netflix: що дивитися?

Українські фільми на Netflix: що дивитися?

14 жовтня на стрімінговому сервісі Netflix з’явилося ще сім українських фільмів: «Поводир», «Захар Беркут», «Мої думки тихі», «Сторожова застава», «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс». Фільми доступні для перегляду лише на території України.

Раніше на Netflix з’явилися стрічки «Дике поле», «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників», два сезони серіалу «Слуга народу», документальний фільм «Зима у вогні» та кримінальна драма «Носоріг».

Відібрали для вас декілька доступних стрічок українського виробництва та розповідаємо про них більше.

«Мої думки тихі», режисер Антоніо Лукіч

«Мої думки тихі» — трагікомедія українського режисера Антоніо Лукіча 2019 року для якого вона стала дебютною повнометражною художньою стрічкою. 

Молодий звукорежисер Вадим отримує замовлення — записати голоси закарпатських тварин. Це може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і переїхати до Канади, якомога далі від проблем. Помічником у цій роботі стає його мама.

Дивитися тут

«Дике поле», режисер Ярослав Лодигін

«Дике поле» — копродукційний українсько-нідерландсько-швейцарський фільм, екранізація роману «Ворошиловград» українського письменника Сергія Жадана. Стрічка є дебютною режисерською роботою Ярослава Лодигіна.

Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герой захищає сімейний бізнес — стару бензоколонку. А з нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде.

Дивитися тут

«Носоріг», режисер Олег Сенцов

Кримінальна драма Олега Сенцова «Носоріг» — перша високобюджетна робота режисера, над якою він почав працювати ще до російського полону.

Історія фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандюга на прізвисько Носоріг втрапляє у лещата українського кримінального світу 1990-их та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

Дивитися тут

«Захар Беркут», режисери Ахтем Сеїтаблаєв, Джон Вінн

«Захар Беркут» — американсько-український художній фільм режисерів Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна, екранізація однойменної історичної повісті «Захар Беркут» Івана Франка.

1241 рік. Монгольська орда рухається на захід і зупиняється у Карпатах. Однак вночі місцеві мисливці — брати Беркути потайки пробираються в табір і звільняють полонених. Хан лютує та хоче знищити карпатські поселення. Однак громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити ворога.

Дивитися тут

«Віддана», режисерка Христина Сиволап

«Віддана» — український повнометражний фільм за мотивами роману «Фелікс Австрія» української письменниці Софії Андрухович. 

Доктор Ангер пережив велике нещастя, втративши внаслідок пожежі власну дружину. Однак чоловікові вдається врятувати свою дочку та дочку прислуги. Ангер залишає нерідну дівчинку у себе. Але через роки виникає питання, ким же доводяться один одному вихованки доктора: господинею і служницею, чи все-таки справжніми сестрами?

Дивитися тут

«Поводир», режисер Олесь Санін

«Поводир, або Квіти мають очі» — український історичний драматичний фільм режисера і сценариста Олеся Саніна.

Фільм оповідає історію про американського хлопчика, що супроводжує сліпого кобзаря Україною в роки колективізації та Голодомору. Подорож героїв відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії.

Дивитися тут

«Сторожова застава», режисер Юрій Ковальов

«Сторожова застава» — український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського. 

Фільм розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє на тисячу років назад у минуле. Там воїни — майбутні богатирі, охороняють заставу, здолати яку прагнуть половці, і допомога Вітька виявляється дуже слушною.

Дивитися тут


Читайте також: Романтизація 90-их чи національна травма? У прокат вийшов новий фільм Сенцова — «Носоріг»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024