Головна
>
Музика
>

Радіо Gasoline випустило документальний проєкт про музику Гуцульщини

Радіо Gasoline випустило документальний проєкт про музику Гуцульщини

Представники незалежного радіо Gasoline провели дослідницьку музичну експедицію на Гуцульщину. Упродовж кількох тижнів команда досліджувала місцеві традиції та фольклор, що міцно вплетені в побут місцевих жителів. У результаті подорожі вони випустили документальний фільм «Спадок» і збірку музичних записів з однойменною назвою.

Документальний фільм, створений командою Gasoline, порушує питання культурної спадщини, її збереження та безпосередній зв’язок із самоідентифікацією. 

«Автори “Спадку” звертають увагу на важливість усвідомлення її масштабів та впливу, попри регулярні утиски та випробування, разом із тим демонструючи те, чого не здатні розповісти про традиційну музику консерваторії та філармонії», — кажуть автори проєкту.

Також під час зйомок фільму команда створила низку аудіозаписів зі звучанням народних інструментів. Вони фіксували навколишні випадкові звуки довкілля та пересічні шуми.

Зібраний матеріал використали українські артисти, які створили оригінальні композиції на основі семпл-паку. Серед них: Hanna Svirska, Mires, Symonenko, Andriy Sirotkin, Vlad Suppish, Ocheret, Whaler, Incorrect Waves, Ira Hoisa та Lostlojic.

«Ми записали півтора десятка різнопланових композицій, у яких фрагменти традиційних інструментів та співів змінюються у формі, обробляються до невпізнаваності, занурюються у потоки синтезованих хвиль чи нагромаджуються перкусіями, а також стають частинками музики завтрашнього дня — від медитативних і рефлексійних ембієнтних треків до матеріалу для переповнених танцмайданчиків», — додають автори «Спадку».

Семпл-пак і збірка з 15 треків будуть доступні на bandcamp сторінці радіо Gasoline Records за посиланням.

Gasoline Radio — некомерційна медіа-платформа, розташована в Києві. Головна мета радіо — поширювати українську культуру та об’єднувати артистів, діджеїв та активістів у Києві та за його межами. Команда зазначає, що прагне «розширити музичні знання наших слухачів, створити спільноту та вивести українських музикантів у глобальний контекст».


Читайте також: Культурні активістки заснували Українську фундацію класичної музики

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024