Головна
>
Музика
>

Культурні активістки заснували Українську фундацію класичної музики

Культурні активістки заснували Українську фундацію класичної музики

Музикознавиця Ольга Лозинська і культурна менеджерка Ната Болібрух заснували Українську фундацію класичної музики. Це організація, створена
задля збереження української музичної спадщини, популяризації класичної музики в Україні та закордоном, а також всебічної підтримки українських виконавців та композиторів.

Фото ілюстративне

Як зазначається на сторінці організації в інстаграмі, її місія полягає в тому, щоб відкривати нові імена в сфері класичної музики та показувати авдиторії вже відомих майстрів і їх твори в новому світлі:

«Ми розкриємо нові глибини, що ховаються в кожній ноті. Однак наша місія не зупиняється лише на цьому. Ми маємо рішучість повернути те, що колись було
позбавлено нас Радянським Союзом. Ми ставимо собі завдання відновити втрачену гордість і повагу до української класичної музичної спадщини, яка заслуговує на всесвітнє визнання».

Засновниці фундації разом з українськими музикантами, дослідниками та творцями спрямують зусилля на записи української класичної музики, продюсування нових проєктів та співпрацю зі світовою музичною спільнотою.

До співпраці вони запрошують представників українського музичного бізнесу та всіх охочих представників галузі.

Ольга Лозинська — культурна менеджерка, керівниця Дзеркальної зали Львівської національної опери й арт-директорка львівського лейблу Golka Records. У соцмережах ще Ольгу знають як амбасадорку класичної музики — вона авторка телеграм-каналу lozynska.classical та подкасту «Академічний флірт» з куратором Павлом Гудімовим.

Ната Болібрух — громадська діячка, культурна менеджерка, керівниця проєктів Львівського медіафоруму, засновниця проєкту Nibly та праціаниця благодійного фонду «Запорука».


Читайте також: Українські музиканти, актори та режисери можуть отримати грант на створення аудіодрами

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024