Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер документальної стрічки про українського фотографа «Глядєлов»

Відео дня: дивимося трейлер документальної стрічки про українського фотографа «Глядєлов»

Київська студія Real Stories Production презентувала трейлер повнометражної документальної стрічки «Глядєлов» Ксенії Кравцової. Вихід стрічки запланований на початок 2023 року. Фільм розповідає про майстра документальної фотографії Олександра Глядєлова.

Фільм «Глядєлов» — розповідь про великого фотографа Олександра Глядєлова, про його творчість, про внутрішній світ митця, що спрямовує його. І це — розповідь про всіх нас, про українців. Фільм, як і фотографії митця, чорно-білий.

У стрічці говорять друзі й герої фотографій Глядєлова. Ось, наприклад, одна з найвідоміших робіт Олександра – хлопчик з пташкою на голові. Цей знімок зроблено в дитячому притулку. Минуло 20 років і дорослий чоловік сидить біля фотографії, дивиться на себе маленького і пригадує як опинився в дитячому будинку та що сталося після.

У фільмі говорить й сам Глядєлов. Він мандрує місцями зйомок та пригадує давні події, відбирає роботи для чергової виставки, спілкується з друзями й фотографує страшні події сьогодення.

За кожною з фотографій завжди є історія, яку Олександр Глядєлов пам’ятає у найдрібніших подробицях, адже все своє життя, де б він не опинився, він завжди був не спостерігачем, а учасником подій.

За три десятки творчого шляху Глядєлов бачив багато воєн, розв’язаних Росією — фотографував у Придністров’ї, де був поранений, у Чечні, Нагірному Карабасі тощо. З 2014 року Олександр Глядєлов знімає російсько-українську війну, часто знаходячись «на нулі».

Він був учасником подій під Іловайськом у 2014 році, де отримав поранення за добу до виходу з «котла», тож його встигли евакуювати гелікоптером.

«Я знав, що вона почнеться, ця війна. Я бачив що вони робили в Чечні та Придністров’ї. На жаль я чекав її. Моя зброя – це моя фотокамера. Я маю показати світові, що відбувається в Україні», — каже Глядєлов.


Читайте також: 20 історій українських жінок, які рятувалися від війни або вирішили залишитися: дивимося кліп на пісню Kolyskova Валентини Левченко

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024