Головна
>
Музика
>

Dakh Daughters, Пиріг і Батіг, Zapaska та інші: в Україну повертається фестиваль GogolFest

Dakh Daughters, Пиріг і Батіг, Zapaska та інші: в Україну повертається фестиваль GogolFest

З 18 по 20 жовтня у Запоріжжі пройде міжнародний фестиваль сучасного мистецтва GogolFest. Організатори розповідають, що фестиваль цього року матиме нову місію і буде присвячений Покрові.

«Цьогорічний фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя українськими сучасними сенсами. Це не “ентертеймент”, а глибоке переосмислення спільного досвіду та пошук нових шляхів розвитку і життя в умовах сьогодення», — розповів директор GogolFest Максим Демський.

Захід відкриє 9 метрова інсталяція — центрального елементу майбутнього меморіального комплексу «Посадка. Дерево пам’яті». Це металеве дерево, на кожній гілці якого закарбована пам’ять про полеглих військових. Автором комплексу є режисер та чинний військовий Дмитро Костюминський.

Також буде представлена мультимедійна інсталяція «Сховище Покрова», розміщена в укритті, яке, за словами організаторів, слугуватиме місцем спокою. Тут відвідувачі зможуть послухати твори українських авторів та побачити роботи митців. Окремо буде інтерактивний артоб’єкт у вигляді конструкції зі старих валіз, куди кожен зможе покласти щось значуще для себе, доповнюючи інсталяцію.

Організатори кажуть, що у межах музичної програми будуть представлені артисти, що своєю творчістю осучаснюють надбання культурної спадщини України й актуалізують її звучання. А також сучасні експериментальні проєкт, які в основу творчості кладуть переосмислення подій сьогодення. До музичної програми фестивалю увійшли ЩукаРиба, Zapaska, Паліндром, Renie Cares, ДваТри разом із Symonenko, Пиріг і Батіг та DakhDaughters.

Також у межах фестивалю в Україні вперше зіграють спектакль «Місто Марії». Також глядачів чекатиме українсько-німецький проєкт «Серце Матері: Діти зберігають наші сльози» від режисера Владислава Троїцького — вистава про трагедію матерів, чиї діти на фронті. А ще спектакль «Сонячний народ», яка була представлена на провідних європейських майданчиках Швейцарії, Німеччині, Польщі, Франції так інших країнах.

Повну програму можна переглянути за посиланням. А придбати квитки на GogolFest — тут.


GogolFest — фестиваль сучасного мистецтва, що об’єднує театр, музику, кіно, перформанси, а також освітні, візуальні та дитячі програми. Заснований у 2007 році, до 2017 проходив лише в Києві, а згодом його почали проводити й в інших містах України. Про те, як пройшов Startup GogolFest 2019 в Маріуполі читайте у нашому матеріалі. У 2019 році фестиваль увійшов у п’ятірку найкращих фестивалів Європи за версією EFFE Awards.


Читайте також: 13 нових релізів від редакції Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024