Головна
>
Новини
>

ГогольFest отримав престижну європейську премію EFFE Awards

ГогольFest отримав престижну європейську премію EFFE Awards

ГогольFest став одним з п’яти лауреатів європейської фестивальної премії EFFE Awards. Також серед переможців Conrad Festival (Польща), Festival Deltebre Dansa (Іспанія), Førde Traditional and World Music Festival (Норвегія), Welcome to The Village (Нідерланди).

«ГогольFest – це неймовірна платформа для художнього розвитку: не тільки один фестиваль в одному місті, а й цілий рух, представлений в різних форматах по всій величезній країні Україні. Стратегічний і художній вибір виключно сильний: сучасний, інноваційний, енергійний, представлений в контексті дуже обмежених фінансових коштів і політичних потрясінь», – зауважили організатори премії.

ГогольFest – це міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва. Він поєднує театр, музику, перфоманси, арт та літературу. Фестиваль з’явився у 2007 році. Його засновником став Влад Троїцький – режисер та керівник Центру сучасного мистецтва «Дах», відомий музичними проектами ДахаБраха, Dakh Daughters та ЦеШо, який у 2019 році отримав премію імені Василя Стуса.

Довгий час ГогольFest проходив у Києві на найрізноманітніших локаціях. Наразі проводиться в Маріуполі, Дніпрі, Вінниці, Запоріжжі та інших містах України.

Раніше LiRoom писав про те, як пройшов Startup Гогольfest 2019 в Маріуполі.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024