Головна
>
Новини
>

Голос Вакарчука: все, що відомо про політичну партію фронтмена Океану Ельзи

Голос Вакарчука: все, що відомо про політичну партію фронтмена Океану Ельзи

Фронтмен гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук оголосив про створення політичної партії Голос, з якою йде на парламентські вибори. Розповідаємо все, що наразі відомо про політичний рух найпопулярнішого рок-музиканта країни.

Музична кар’єра. Фронтмен Океану Ельзи не збирається полишати музику та припиняти концертну діяльність навіть після проходження у Верховну Раду України, повідомив він у інтерв’ю Українській правді.

«Якщо мені не доведеться іти у виконавчу владу, то як я змушу себе відмовитися від творчості? Я тоді не буду собою», – наголосив Вакарчук.

Ідеологія. Інтереси громадян України – понад усе. Екзистенційний вибір України – це Європа. Один закон для всіх. Вільна економіка без олігархів. Влада підзвітна громадянам України.

Філософія і політика. «Нова політика повинна поставити на перше місце людину з її гідністю, свободою, безпекою. Не людина заради держави, а держава заради людини – ось наша філософія … це і є нова політика».

Команда. Серед членів команди, яких голова новоствореного політичного руху презентував під час першого виступу у цій ролі, Юлія Клименко – колишня заступниця міністра економіки Айвараса Абромавичуса. Ярослав Юрчишин – екс-виконавчий директор антикорупційної громадської організації Transparency International Україна. Юрій Соколов – кардіолог. Андрій Шараскін (кіборг Богема) – театральний режисер та захисник Донецького аеропорту. колишній виконуючий обов’язки голови Одеської обласної державної адміністріції Соломія Бобровська.

«Я сильно гордий, що ми маємо команду, яка не просто команда, а команда з великої літери. Це люди, кожен з яких розуміє свою роль, своє значення і своє місце сьогодні і тут, і в українській історії», – зауважив Вакарчук.

Фінансування. У коментарі Руху Чесно глава партії наголосив, що Голос не «братиме жодної копійки від олігархів і не буде з ними ніколи і ні про що говорити». За його словами, більша частина грошей на підтримку політичного руху наразі надходить від малого, середнього бізнесу та від звичайних людей.

Парламентські вибори. Під час презентації своєї партії фронтмен гурту Океан Ельзи повідомив, що Голос буде балотуватися у Верховну Раду України на парламентських виборах 2019 року.

Під час презентації своєї партії Вакарчук заявив, що український парламент «перетворився на болото, яке засмоктує наше майбутнє». І політичний рух хотів би змінити цю ситуацію. У коментарі Руху Чесно Вакарчук зазначив, що мажоритарна складова виборчої системи має померти, а нова влада повинна формуватись за відкритими списками.

Читайте також: 10 цитат Святослава Вакарчука з інтерв’ю Соні Кошкіній

Крім того, за словами поплічника Володимира Зеленського Олександра Данилюка, партія Слуга Народу може створити коаліцію з партією Голос у разі, якщо політична сила Святослава Вакарчука буде розділяти принципи новообраного президента.

Волонтерство. На сайті партії пропонується долучитися до команди Голосу всім тим, хто готовий «разом творити справжні зміни».

Підтримка виборців. Згідно з результатами опитування, проведеного центром Соціальний моніторинг, Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка і Соціологічною групою Рейтинг, за партію Голос наразі готові проголосувати близько 0,9% опитаних.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук запропонував провести концерт під назвою «Океан не мовчить» на ВДНГ 26 травня на День Києва.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024