Головна
>
Відео
>

Вийшов документальний фільм про історію ґрайму в Україні

Вийшов документальний фільм про історію ґрайму в Україні

Український реп-портал rap.ua презентував документальний фільм Grime in Ukraine, знятий за сприяння програми Selector Live. Він розповість про інтеграцію цього стилю в культурне життя України – від локальних тусовок у Львові до виступів світових зірок ґрайму в Харкові.

Як розповідають творці фільму, адепти ґрайму існують у кожній країні світу. Тому вони вирішили дізнатися більше про те, як зароджувався цей жанр у Британії, аби створити основу для обміну досвідом. Їхньою фінальною ціллю є формування автентичної хіп-хоп сцени в Україні.

«У 2019 році, за підтримки програми Selector Live від British Council, в рамках премії Rap.ua Awards вдалося організувати виступ одного з найяскравіших представників британського ґрайму – Ghetts. Цей досвід виявився позитивним і вже через пів року Харків відвідав молодий артист Yeezy – нова зірка жанру. Пізніше кадри цього перформансу увійдуть до кліпу артиста Hustle hard, офіційного саундтреку до гри FIFA 2020. За пультом під час виступу Yeezy стояв Logan Sama (BBC1 radio) – людина, яка багато в чому вплинула на розвиток Грайм-культури. Перед виступом Yeezy Логан провів лекцію про створення незалежного автентичного жанру культури на прикладі британського ґрайму, яку відвідало понад триста глядачів», – розповіли творці фільму.

Нагадаємо, що 18 вересня у рамках Rap.ua Awards 2020 у Києві виступить ще одна зірка ґрайму – D Double E.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024