Головна
>
Новини
>

В Україні з’явився фонд допомоги джазовим музикантам «Міжнародний Музичний Міст»

В Україні з’явився фонд допомоги джазовим музикантам «Міжнародний Музичний Міст»

Джазовий піаніст Олексій Саранчін заснував Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний Музичний Міст». Першою активністю організації став конкурс International Jazz Bridge 2021.

Як ніколи в цей непростий час ми повинні намагатися наповнювати своє життя світлом, добром і натхненням. Міжнародні дослідження вже давно довели, що музика підвищує вібрації людини, покращує імунітет, наповнює емоційно і духовно.

Все своє життя я присвятив музиці. Але зараз світ змінився, і для виживання і розвитку музики нам потрібні нові форми і нові технології.

Наш фонд буде займатися розвитком культури, музики, підтримкою талановитої молоді. Тим самим ми створюємо серйозну платформу для об’єднання людей за допомогою музики. — написав засновник фонду у Facebook.

МБФ «Міжнародний Музичний Міст» — це незалежна міжнародна організація, яка займається реалізацією благодійних проєктів як в Україні, так і закордоном.

Найбільша цінність для організаторів фонду — музика та діти. Саме на них в першу чергу будуть орієнтуватись програми та проєкти. Фонд планує допомагати молодим талановитим музикантам, танцюристам, художникам, організовуючи для них майстер-класи, концерти, виставки та конкурси. А також постійну підтримку музичним та художнім школам.

International Jazz Bridge 2021

Один з проєктів фонду, заснований спільно з КМАМ імені Р. М. Глієра. Це змагання для джазових колективів та сольних виконавців різного віку, яке сприятиме розвитку джазової культури та підтримуватиме молодих артистів на початку їх творчого шляху. Також конкурс має на меті підвищити конкурентоспроможність джазових музикантів в Україні.

Взяти участь можна як учням мистецьких шкіл та студентам, так і солістам-аматорам та колективам. Детальніше про номінації, вимоги, дедлайни та вікові категорії у положеннях конкурсу. Загальний призовий фонд — 10 000$.

Змагання проходитиме у два етапи: спочатку кандидати надсилають заявки на участь разом із відео виступу (з 25 грудня 2020 до 9 лютого 2021), а потім журі та глядачі оцінюватимуть артистів. 23 лютого відбудеться нагородження переможців.

Від Андрія Здесенко, генерального директора корпорації Біосфера та засновника Carisma Fashion Group була заснована Спеціальна премія «Сміливість у джазі». А також, за його підтримки здійснюється нагородження переможців – гітаристів.

Журі конкурсу

Судитиме музикантів міжнародна команда з Німеччини, Канади, США та України:

  • Олександр Злотник (Україна) – голова Журі;
  • Вадим Неселовський (США) – фортепіано;
  • Денніс Аду (Україна) – труба;
  • Артем Менделенко (Україна) – саксофон;
  • Алекс Максимів (Канада) – гітара;
  • Антон Жуков (Україна) – бас-гітара, контрабас;
  • Олег Марков (Україна) – ударні;
  • Тамара Лукашева (Німеччина) – вокал.
international jazz bridge
Команда Журі
(верхній ряд: Алекс Максимів, Антон Жуков, Артем Менделенко, Вадим Неселовський
нижній ряд: Денніс Аду, Олег Марков, Олександр Злотник, Тамара Лукашева)

Детальна інформація по конкурсу у соцмережах та на сайті фонду.


Нагадаємо, що у вересні запустився Фонд розвитку української музики. Його діяльність направлена на допомогу й стимулювання розвитку українськомовної пісні. У першому конкурсі фонду переміг hurtom із піснею Гармати.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023