Головна
>
Кіно
>

Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Українська режисерка та письменниця Ірина Цілик приєдналася до спільноти амбасадорів Українського ветеранського фонду. Про це вона повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Ірина зазначила, що доступними їй способами висвітлюватиме проблеми та потреби українських військовослужбовців:

«Як дружина ветерана війни, як подруга та знайома багатьох ветеранів і ветеранок, я знаю, що існує чимало різних форм підтримки цих людей…Я думаю, важливо наводити різкість на корисну для них та їхніх родин інформацію, будувати певні містки між тими, хто їх потребує», — додає режисерка.

Український ветеранський фонд Мінветеранів — це державна установа у сфері управління Міністерства у справах ветеранів України, який одним із перших за кошти державного бюджету, співфінансування українських і міжнародних партнерів, сприяє бізнесу і стартапам ветеранів, їхніх родин, сімей загиблих захисників і захисниць, підтримує проєкти громадських організацій, які працюють з ветеранами.

На сайті фонду йдеться, що амбасадори — це люди, які допомагають чути ветеранів, чути про їхні потреби, на всіх платформах, широким аудиторіям, тим самим транслюючи суспільству повагу до захисників та захисниць. А для ветеранів це додаткова можливість отримати інформацію щодо можливостей участі у проєктах від Українського ветеранського фонду та розвитку власного бізнесу.

Серед інших амбасадорів фонду:

  • Дмитро Дубровський, співзасновник та CEO компанії Uklon;
  • Роберт Мюрет, американський ветеран;
  • Сергій Танчинець, фронтмен гурту «Без обмежень».

Ірина Цілик — українська кінорежисерка, членкиня Українського ПЕН та письменниця. Вона є авторкою кількох збірок поезії, прози та дитячих видань й учасницею численних літературних фестивалів і культурних заходів. Її твори перекладені німецькою, англійською, польською, французькою, шведською, чеською, литовською, румунською, каталанською, грецькою мовами. ЇЇ вірші використовують у своїх піснях Антоніна Матвієнко, Бумбокс, Сестри Тельнюк, Коzак System, НеДіля.

У 2020 році успішно дебютувала із повнометражною документальною стрічкою «Земля блакитна, ніби апельсин». Вперше в історії стрічка українського режисера взяла участь у престижному американському кінофестивалі «Санденс» 2020, а сама Цілик стала лавреаткою й отримала нагороду за найкращу режисерську роботу у категорії світового документального кіно. Цілик також працювала з ігровим кіно, знімала короткометражні стрічки («Вдосвіта», «Помин») й писала сценарії (наприклад, є співсценаристкою «Бачення метелика» Максима Наконечного.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024