Головна
>
Кіно
>

Відомі імена лавреатів премії Івана Франка в інформаційній сфері

Відомі імена лавреатів премії Івана Франка в інформаційній сфері

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення визначив лавреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Премію традиційно вручають 27 серпня, напередодні дня народження Івана Франка. Переможців обирають у чотирьох номінаціях. Про це йдеться на сайті комітету.

Цьогоріч на здобуття нагороди надійшло 23 роботи.

Ось кого відзначив комітет:

Володимир Кузик — у номінації за «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації». Цією публікацією стала збірка публіцистичних творів «Дивниця», до якої ввійшли нариси, есеї, замальовки та аналітичні матеріали. Твори зачіпають тематику українського менталітету, культури та духовності. Автор публікував їх у газетах «Культура і життя», «За вільну Україну», «Молода Галичина», в часописі «Дзвін». Збірка вийшла друком у видавництві «Каменяр» у вересні 2022 року.

Режисер Сергій Лисенко та сценарист Олександр Зінченко — в номінації «За найкращий твір у телевізійній сфері». Нагороду отримав документальний фільм «Колапс: як українці зруйнували імперію зла». Стрічка розповідає про те, як проголошення Україною незалежності зробило неможливим подальше існування СРСР. Прем’єра фільму відбулася 23 серпня 2021 року в етері телеканалу «Перший».

Олена Гусейнова та Мирослав Лаюк — у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері». Олена та Мирослав створили цикл радіопередач для спецпроєкту «Леся Українка: 30 радіоісторій». Проєкт був присвячений 150-річчю з дня народження письменниці. У цих передачах вони розкривали різноплановий образ Лесі Українки, аби читачі краще розуміли її особистість. Етери відбувались впродовж лютого-березня 2021 року на каналі «Радіо «Культура».

Валерій Король і Григорій Любовець — у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері». Вони написали монографію «Контент негативу. Як захистити себе та країну в умовах тотального інформаційного протистояння».

У ній досліджено, як працює сфера інформації та комунікацій в Україні. Автори також пропонують свою модель захищеного та безпечного українського інформаційного простору. Публікація вийшла у Видавничому димі Києво-Могилянської академії у 2021 році.


Премія ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності була заснована 2004 року. Її вручають авторів нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і розбудову демократичного українського суспільства. Премію вручають раз на рік напередодні дня народження Франка. Переможці в чотирьох номінаціях отримують грошову винагороду в розмірі 10 тисяч гривень.


Читайте також: Ірина Цілик стала амбасадоркою Українського ветеранського фонду

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024