Головна
>
Музика
>

«Майструймо гучну культуру»: премія Jager Music Awards повертається в оригінальному форматі

«Майструймо гучну культуру»: премія Jager Music Awards повертається в оригінальному форматі

Jager Music Awards — перша премія української незалежної музики, яка підтримує розвиток альтернативної сцени з 2018 року.

У 2023 році організатори премії вирішили змінити формат проведення. Замість традиційного відбору конкурсантів та церемонії нагородження, вони провели ініціативу #SupportUkrainianCreators, у межах якої підтримали 56 українських майстрів і креативників мінігрантами.

У 2024 Jager Music Awards повертається в Україну в оригінальному форматі музичної премії. Цьогорічний слоган премії: «Майструймо гучну культуру», який, за словами організаторів, є своєрідним закликом продовжувати створювати нову українську музику, попри всі складнощі, з якими ми стикаємося. 

«Повномасштабна війна дуже сильно вдарила по музичній індустрії. Чимало концертних майданчиків призупинили свою діяльність, майже немає фестивалів та концертних турів. Це ускладнило можливість українських артистів, особливо молодих, бути поміченими та почутими. Саме тому головна мета цьогорічної премії — підтримати інформаційно та фінансово молодих виконавців та показати, що незважаючи ні на що, ми продовжуємо разом творити новітню українську культуру», — каже директорка з розвитку партнерських брендів компанії Bayadera Group, офіційного представника Jägermeister в Україні, Оксана Сахно.

Премія складається з 8 категорій: «Артист року», «Трек року», «Відео року», «Колаба року», «Явище року», «Лейбл року», «Майданчик року» та «Журналіст року», а також номінація «Young Blood», в якій відзначатимуть молодих музикантів. Переможців визначатиме аудиторія та журі, у складі якого Євген Філатов, Валерія Чачибая, Дмитро Зезюлін, Максим Сердюк та інші. Повний список експертів опубліковано на сайті премії.

Також, цьогоріч Jager Music Awards запроваджує нову спеціальну номінацію «Майстерність року». Ця номінація присвячена популяризації української культури та нагороджує переможців за найкращу авторську версію відомої української пісні.

«Ми бачимо велику зацікавленість молодих артистів до української музичної спадщини. Хтось занурюється в дослідження обрядової пісні, хтось відкриває для себе український фанк 1970-х або переосмислює хіти 1990-х. Завдяки аранжуванню чи авторському виконанню старі композиції отримують нове звучання, повертаються в плейлисти молоді й цього року ми хочемо відзначити музикантів, які зробили найцікавіші cover-версії відомих українських пісень. Окрім нового звучання композиція має містити впізнавані елементи оригінального твору. Це може бути рок-версія народної пісні або реп на вірш Семенка. Жодних обмежень по стилях немає», — каже проєктний менеджер Jager Music Awards, Євгенія Стрижевська.

Фінал і церемонія нагородження Jager Music Awards 2024 відбудуться 28 березня. Переможці отримають грошові призи у розмірі від 15 000 до 50 000 гривень, які вони зможуть витратити на розвиток своєї кар’єри або на благодійність. 


Читайте також: У Києві відбудеться Підсумковий Зорепад Релізів та вручення «Золотої Зорі Лірум»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024