Головна
>
Кіно
>

«Джамала: Пісні Свободи»: вийшов документальний фільм про співачку та війну в Україні

«Джамала: Пісні Свободи»: вийшов документальний фільм про співачку та війну в Україні

24 лютого на сайті та на ютуб-каналі «Голос Америки» відбулася прем’єра документального фільму про Джамалу та війну в Україні «Джамала: Пісні Свободи». 4 березня стрічка вийде у кінопрокат у США, а також буде доступною на сайтах для документальних фільмів.

«У цих документальних кадрах те, що переживають українці вже два роки. Тут, про історію з початку повномасштабного вторгнення Росією, про ці два роки втрат, болю, страждань, очікувань та невизначеності. Але у той же час, цей фільм — про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу», — пише співачка на своїй фейсбук-сторінці.

Документальний фільм «Джамала: Пісні Свободи» від Голосу Америки поєднує унікальні кадри, зняті журналістами в Україні, з особистими архівними відео співачки, зробленими на телефон у перші дні війни. Фільм досліджує думки та емоції Джамали, а також документує події та наслідки війни, що триває в Україні вже два роки.

У фільми використовують кадри, зняті американськими журналістами у Бучі, Ірпіні та Києві, щоб дати глядачам уявлення про наслідки російської агресії. Фільм також показує подорож Джамали за кордон: у Ліверпуль на Євробачення, у Нью-Йорк на платформу GLobal citizens, премію Kennedy Center Honors у Вашингтоні та інші, де вона виступала з концертами, збирала кошти на допомогу Україні.

«Той факт, що Джамала може зустрічатися з міжнародною аудиторією на концертах, з політиками та говорити власним голосом, насправді є надбанням для світу, для демократичного співтовариства націй», — коментує у фільмі керівниця Українського форуму в Chatham House Орися Луцевич.


Джамала – виконавиця та авторка пісень, яка здобула перемогу на Євробаченні-2016 та отримала нагороду Wiba 2022, як одна з найвпливовіших інфлюенсерок світу. У 2023 році вона потрапила до топ-трійки найпопулярніших виконавців у плейлисті Equal Global від Spotify.


Читайте також: «Тільки не сьогодні»: Yurcash випустив пісню-рефлексію до другої річниці повномасштабного вторгнення

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024