Головна
>
Новини
>

Дивимось казковий кліп україно-німецького джаз-бенду

Дивимось казковий кліп україно-німецького джаз-бенду

Так Ganna розповідають свою урбаністичну етноказку.

Україно-німецький етноджазовий бенд GANNA з Берліна презентував кліп на пісню Witer. Знімав відео український режисер Олександр Фразе-Фразенко у Львові. Головну роль у відео зіграла лідерка бенду GANNA, співачка українського походження Ганна Гриніва.

Ганна написала пісню Witer, надихаючись українською народною піснею Ой, козаче. Радіоверсія пісні (яка в оригіналі триває 7 хвилин, звична річ для джазу) вже зараз ротується на джазових радіостанціях Німеччини та України.

Трек увійшов до дебютника гурту GANNA Dykyi Lys. Реліз побачив світ 7 серпня 2020 року на німецькому лейблі Double Moon Records у серії Jazz thing Next Generation, що видається спільно з німецьким джазовим журналом Jazz thing. До серії потрапляють молоді музиканти, яких відзначають званням «Висхідних зірок джазової сцени Німеччини».

Ось що пише про реліз журналіст Вольфганг Ґізе („Musik an sich“, німецьке музичне онлайн-видання):

«…Я вважаю, що GANNA – це дуже важливе відкриття. Їх переконливий голос займає свою індивідуальну позицію між джазом та фолком. Разом музиканти GANNA по-справжньому захоплюють дух, і для мене вони неймовірно свіжі та пристрасні у своїй музиці, що просто світиться спокоєм, рухом, потоком та задоволенням…»

GANNA — гурт з Берліна, очолюваний співачкою та композиторкою Ганною Гринівою. Вона має корені в Сибірі, Україні та Німеччині, та виражає полікультурне походження у музиці. Також у гурті грають Musina Ebobissé (Франція), Mathias Højgaard Jensen (Данія), Povel Widestrand (Швеція) та Mathias Ruppnig (Австрія). Колектив надихається українським фольклором, традиційним джазом, експериментальною та класичною музикою.

Нагадуємо, ми також писали про альбом-присвяту індустріальному місту гурту Dark Side Trio.

Фото: Тетяна Вільчинська

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024