Головна
>
Музика
>

Jerry Heil випустила новий EP та кліп на трек «Virgin Maria»

Jerry Heil випустила новий EP та кліп на трек «Virgin Maria»

11 липня відбувся реліз нового мініальбому Jerry HeilMaria. Разом із EP виконавиця презентувала кліп на трек Virgin Maria. Як розповідає співачка, пісня є ідейним продовження треку Teresa & Maria, де йдеться про дуальність: божественну та людську. Режисером кліпу став Інді Хаїт.

«Я вірю, що людина — це дійсно продовження Бога, проте вимагати від жінки бути святою — це ідеалізація, яка має наслідки. Основний меседж треку — протест проти тиску стандартів. “Будь скромною, але не будь занадто неприступною”, “поводься, як леді” — перший куплет перелічує шаблони, які нав’язують сучасній жінці, а другий утверджує ідею боротьби за право бути собою», — розповідає Jerry Heil.

За задумом, у кліпі виконавиця з’являється в буденних ситуаціях, які нагадують класичні картини епохи Відродження. Режисер кліпу Інді Хаїт коментує кліп так:

«Мистецтво приховане в буденному, чекаючи на око, яке розкриє його велич».

Раніше Інді Хаїт співпрацював з Тіною Кароль (наприклад, працював над кліпами з альбому Красиво), а серед останніх робіт кліпи для Love, Mary (Чому), Dorofeeva (вотсапНа самоті). Він також створив один із найгучніших кліпів 2023 року: Latexfauna — Masandra, який зібрав майже мільйон переглядів на YouTube. 

У 2024 році Інді Хаїт отримав нагороду «Найкращий режисер» на премії «Золота Зоря Лірум».

До нового мініальбому Jerry Heil увійшло чотири треки, кожен з яких занурюється в тему духовності, відображаючи особисті переживання та емоції артистки.

«Альбом “Maria” — це моя рефлексія як віруючої людини, музикантки та жінки, яка живе в країні, що змушена воювати з агресором. Тут і молитви, і розпач, і віра, і боротьба з шаблонними уявленнями про те, хто така сучасна жінка. Альбом звертається до образу Діви Марії, жінки, яку ідеалізують та канонізують. Але наслідком такого возвеличення стають надлюдські очікування. То хто така сучасна жінка, сучасна Марія, яка живе в Україні?» — зазначає співачка.


Читайте також: «Забуття — це найгірше». Авторка ініціативи «Харків: Місто, де стіни говорять» Анастасія Ликова про важливість популяризації вуличного мистецтва під час війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024