Головна
>
Музика
>

12 нових релізів від редакції Лірум

12 нових релізів від редакції Лірум

Сподіваємося, що формат рекомендацій від редакції вам сподобався більше, ніж велика добірка релізів, тому що нам так. У цій, наприклад, ми рекомендуємо вам послухати (спойлер!) Freaky Siren, vioria і ну дуже рекомендуємо новий альбом Figurat. З нього і почнемо:

Figurat Vse Odno (LP)

Женя Кудрик: «Мені подобається в цьому альбомі все: від текстів до кожного звуку та музичного рішення. Закохалася в цей альбом ще від синглу “vybach”. Мені подобається, що це не схоже на будь-що, що я чула раніше. Його вокал і дикція для мене, як новий подих у звучанні української мови, бо, коли звучали окремі треки з цього альбому в моєму плейлисті, я не завжди одразу розуміла, що це українська. Ну і звісно, наскільки ж цей альбом підходить до вашої післячевіркової прогулянки додому літнього вечора».

Настя Денеж: «“Vse Odno” — офіційно, це тепер одна з моїх улюблених пісень Фігурата».

Марічка Максимець: «Цілий фан-клуб зібрався під новим релізом Figurat. І то цілком заслужено, це дуже гарний реліз. Кожен трек плавно перетікає в інший та ти не помічаєш, як пісня змінилася, що, як на мене, зберігає хороший сторітел, у якому я зловила ідею: “та й бог з цим всім, просто буду собою і побачимо, що з того вийде”. Окремо виділю, певно, мою улюблену пісню червня — “Vybach”, а відсьогодні я ще всім радитиму “Vse odno”. І вам у тому числі — слухайте».

vioria — барабанщик!

Яна Ільків: «Віорія говорила, що подібних пісень більше не буде, бо вона виросла і готова показувати себе з більш серйозної сторони. Але ми далі чуємо дуже наївний, простий і безтурботний трек про любов, бачимо такий самий кліп. Але мені подобається! Бо все це пасує образу Віолети, не викликає крінж-емоцій та повертає трошки безтурботності мені.

Наявність цього треку у добірці також присвячую усім чарівно милим хлопцям-барабанщикам, яких знаю!
».

Rohata Zhaba Темно-зелений хвойний кущ (з павутинкою)

Яна Ільків: «Рогату Жабу я впізнаю з перших секунд, бо своїм кантрі-фолковим саундом вони принципово виділяються на фоні української музичної сцени. І не зливаються з Zwyntar, які все ж більше асоціюються з дарк-фолком.

Спершу мені здавалося, що усі треки звучать однаково. Потім в кожному я розчула щось свіже. Темно Зелений хвойний кущ (з павутинкою) для мене має заколисувальний ефект через протяжність деяких слів (але водночас вони не затягнуті й приємні, наче огортають). Пісня дуже спокійна, але під неї хочеться рухатися (зрештою, як і під всі інші пісні Рогатої Жаби). А ще мені цей трек, а точніше, назва — про уважність. Не Темно Зелений хвойний кущ, а з павутинкою!
».

Марічка Максимець: «Я дуже тішуся з того, що в моєму оточенні розмова про Рогату Жабу перейшла від: “Ого, не чули про них, прикольно” до: “Ти слухала новий трек Рогатої Жаби? Бо я вже і то дуже добре”. Бо то справді добре! Через чітко обрану та витриману концепцію гурт, дуже вдало ходить по межі самоповтору та власного стилю. І я це в позитивному сенсі: ти з перших секунд знаєш, що це Рогата Жаба, але воно кожного разу різне. Це вайби літнього фестивалю біля багаття, де кожен танцює і не соромиться, де курять люльку та, не знаю, п’ють мірувор. До речі, реалізувати то можна буде на Faine Misto, де Рогата Жаба є у лайнапі та я дуже тому тішуся!».

Zgarda На небі місяць

Оля Закревська: «Хто долистує до 75 треку в “Новинках щоп’ятниці”? Цього тижня там скарб — Юля Вітранюк і гурт Zgarda. Це всього третій сингл цього фольктріо на стримінгах — на цей раз це пісня “На небі місяць, на небі ясний”. Звісно, не авторська, а народна, і походить зі Східного Поділля. Цікавитесь українськими маловідомими народними піснями? Послухайте. Цікавитеся діалектами? Послухайте. Маєте настрій на приємну і комфортну пісню, майже колискову? Це вона».

Alina Kosh Ти моє літо

Оля Закревська: «У моделі та акторки Аліни Кошарної понад 10к підписників в інстаграмі та всього кілька десятків на YouTube, де вона почала цього року ділитися власною музикою. Сьогодні там вийшла легка і наївна, абсолютно літня пісня з відповідною назвою “Ти моє літо”. В кліпі вона їздить містом на мопеді, але і гуляти під цей трек влітку має бути особливо приємно».

Нові релізи проєкту «Мультитрек»

Оля Закревська: «Проєкт “Мультитрек” (та новий сезон — “Мультипотяг”) показує, що написати нову пісню можна за кілька годин. Але ніхто не обіцяв, що це будуть класні пісні. Цього тижня проєкт має чергову трійку релізів: цікаву “Магію” від Кажанни, абсолютно типову “Ти не знайдеш кохання” від Єгора Андрюшина — і вона дуже схожа на попередню його пісню, яка заполонила мій тікток, а ще “Перса” від Lera Fatforest — я нічого не маю проти експериментів з жанрами, але бути попспівачкою їй пасувало більше, ніж читати реп».

пропаща сила сусіди знизу

Настя Денеж: «Пропаща сила щось трохи тямить у тік-ток просуванні своєї музики, або ж тік-ток тямить, що мені подобається пропаща сила та навмисно підсовує мені його.

Попри те, що в новому синглі відчувається стиль гурту — він звучить абсолютно інакше, по-новому. У порівнянні з попередніми роботами цей реліз мені здається таким, трохи необтесаним, чи що. Але саме завдяки цьому, а також завдяки дуже очевидному та народному суржику — він дуже живий, справжній.

Важлива примітка: я не фанатка суржику, здебільшого він ріже мені вухо. Проте, є винятки, коли мені з ним дуже навіть ок. Це не ідеологічна історія, а винятково моє сприйняття на слух».

Freaky Siren Маніяк

Настя Денеж: «Freaky Siren знайшла вільну нішу нової української музичної сцени. Не хочу говорити, що артистка може стати українською Doja Cat чи Cardi B, бо це свого роду моветон. Проте, Каріна цілком може стати хедлайнеркою такого жанру музики в Україні.

І на останок, хочу звернутися до виконавиці словами Франка: “Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод. Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод, Бо вам призначено скалу сесю розбить.”».

Marbi що з лицем

Настя Денеж: «Якщо ви любите на фоні слухати музику, коли працюєте чи займаєтеся своїми справами, то можливо вам сподобається цей реліз. Принаймні мені сьогодні добре під неї працювалося».

Ціна Ритму Мандри

Настя Денеж: «Дуже нетипова музика для мене, але все ж таки — вона зачепила мене».


Читайте також: «Забуття — це найгірше». Авторка ініціативи «Харків: Місто, де стіни говорять» Анастасія Ликова про важливість популяризації вуличного мистецтва під час війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024