Головна
>
Музика
>

Відео дня: Kalush Orchestra презентували кліп на пісню «Stefania»

Відео дня: Kalush Orchestra презентували кліп на пісню «Stefania»

14 травня відбувся фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2022». Переможцями стали Kalush Orchestra з піснею Stefania. Сьогодні, 15 травня, вони презентували кліп на цю пісню, знятий в Бучі, Ірпіні та Гостомелі.

Ще до перемоги Stefania стала хітом не тільки серед українців, а й учасників конкурсу та єврофанів. У фіналі конкурсу гурт отримав 631 бал: 192 — від журі та 439 з 480 можливих — від глядачів. Така кількість глядацких голосів є рекордною за всю історію конкурсу. Попереднім рекодсменом був представник Португалії Сальвадор Собрал, який отримав 376 балів у 2017 році в Києві.

Stefania пісня про маму соліста гурту Олега Псюка. Але з початком війни набула ширшого значення: багато людей сумують за своїми матерями або ж сприймають це в значенні «Україна-мати».

До речі, після перемоги на «Євробаченні» голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін повідомив, що поїзд 43 Київ — Івано-Франківськ в розкладі цього року офіційно стане «Стефанія Експресом»: вокзали Києва, Калуша, та Франківська будуть вітати цей поїзд піснею Stefania, а сам потяг стане першим у світі названим в честь мами.

«Колись я присвятив цю пісню мамі, а з початком війни пісня набула нового змісту. Хоч у пісні ні слова про війну, але багато хто почав асоціювати пісню з мамою Україною. Більше того, суспільство почало називати його гімном нашої війни! Але якщо Stefania тепер є гімном нашої війни, я хотів би, щоб вона стала гімном нашої перемоги», — каже Олег Псюк.

Нагадаємо, що після свого виступу у фіналі соліст гурту Олег Псюк закликав врятувати Маріуполь та українських військових, що заблоковані на території заводу «Азовсталь». В соцмережах припускали, що Україну можуть дискваліфікувати, адже політичні заяви в межах конкурсу заборонені. Згодом представник Європейської мовної спілки (EBU) повідомив німецькому агентству dpa, що їхня заява носить не політичний, а гуманітарний характер.


Читайте також: «Циферблат» випустили кліп на пісню «Земля»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023