Головна
>
Новини
>

Kazka та Grohotsky виступлять на фестивалі SXSW: деталі

Kazka та Grohotsky виступлять на фестивалі SXSW: деталі

Цьогоріч на одному з найбільших шоукейсів SXSW Україну представить гурт Kazka та співак Grohotsky. SXSW пройде 11-20 березня в Остіні (Техас, США), музична частина стартує з 14 березня.

South by Southwest (SXSW) відбувається в Остіні з 1987 року. Захід проводиться компанією SXSW Inc. і щорічно проходить у березні. 

В межах шоукейсу відбувається низка конференцій, виставок та фестивалів музики, кіно, комедії. Таким чином організатори хочуть допомогти творчим людям досягти своїх цілей і зближують різні сфери  в одному місці, адже «найнесподіваніші відкриття трапляються, коли різні теми та люди збираються разом».

Окрім основних заходів компанія керує трьома іншими великими конференціями: конференція з інновацій в освіті, конференція з проблем навколишнього середовища, а третя — фокусується на інноваційних стартапах.

Відбір артистів на музичний фестиваль

Потрапити в фестивальну програму можна різними способами. Як розповіла у коментарі для LiRoom Альона Дмуховська з Music Export Ukraine існує два методи, як можна потрапити до лайн-апу SXSW:

«Перший — через опен-колл. Кожен може подати заявку і якщо його відберуть букери фестивалю, то є можливість виступити».

Другий спосіб —  через рекомендації або партнерські проєкти.

«Тобто лейбли презентують своїх артистів, програми обміну або просто помітили, що цей артист актуальній та цікавий для аудиторії саме в Остіні або Штатах загалом. Тоді також його можуть запросити», — пояснила Альона Дмуховська.

За словами Альони виступ на фестивалі є «певним коміментом від самого артиста». Оскільки гонорар за виступ не платять, а витрати на проїзд та проживання артисти покривають самі, то це велика інвестиція у свій розвиток.

Як Kazka та Grohotsky потрапили до лайн-апу?

Музичний продюсер гурту Kazka Андрій Уренєв у коментарі для LiRoom сказав, що з ними зв’язався один із зарубіжних продюсерів, який працює з фестивалем та запропонував Kazka виступити.

«Ми мали брати участь ще позаминулого року, але через пандемію фестиваль скасували. Відбір, і справді, серйозний. На SXSW хочуть потрапити тисячі гуртів та артистів з усього світу, але куратори відбирають найцікавіших, які можуть представити свою країну на високому професійному та культурному рівні. Для них важливо, щоб артист мав свій унікальний код, а музика звучала несхоже на решту. Вони послухали пісні, подивилися лайви і вирішили, що гурт гідний бути представленим у лайн-апі», — пояснив Андрій Уренев.

До речі, для гурту виступ на фестивалі стане відправною точкою світового туру.


Таким же способом до фестивальної програми потрапив й Grohotsky (Ігор Грохоцький).

«Зі мною зв’язались організатори SXSW. Вони сказали, що їх вразила моя історія та пісні. І запитали чи не міг би я представити українську музику в США. Як візитівку запропонували обрати авторську пісню Квіти на вікні, яку я презентував на 10 сезоні Х-Фактора. Звісно я погодився, адже це чудова нагода відкривати кордони своєю творчістю та ділитись нею», розповів співак у коментарі для LiRoom.

Своєю творчістю Grohotsky «намагається демонструвати українську культуру та музику і показати, що ідентичність українця існує».


Щоб бути вкурсі усіх подій фестивалю слідкуйте за новинами у Facebook , Twitter , Instagram , LinkedIn та сайті SXSW.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024