Головна
>
Новини
>

“Казка про” проблеми суспільства від українських реперів

“Казка про” проблеми суспільства від українських реперів

«Казка про» — соціальний проєкт порталу Rap.ua. Він прагне привернути увагу молоді на актуальні проблеми сучасного суспільства. Кожен артист у своїй пісні висловився на тему, яка його хвилює найбільше. Після чого треки отримали свої анімаційні візуалізації.

Свої пісні для проєкту представили Alina Pash, Zbaraski (“Казка про Землю”), Fo Sho (“Казка про пазл”), НКНКТ, Alex Pervukhin (ТИСК) (“Казка про хату скраю”), Freel (“Казка про фейки”) і Otoy (“Казка про людяність”).

Всі п’ять пісень-мультфільмів стали частиною короткометражної стрічки. В ній дівчинка спостерігає за ситуацією у світі, як спостерігає зараз молодше покоління. Вона дивиться на помилки дорослих та хоче змінити світ на краще.

У фільмі також з’являється годинник судного дня, який символізує світові проблеми. За сюжетом дівчинка усвідомлює теперішній стан речей та переводить стрілку годинника назад.

«Чому мультфільми? Ми хотіли розповісти про складні речі простою, дитячою мовою. У світі зараз є дуже багато глобальних проблем, але докласти руку до їх виправлення може кожен, навіть дитина. Особливо дитина.

Ми вважаємо, що реп – це не просто музика. Це те, що може змінювати людей, а молодь – сила, здатна змінити світ.

Саме про це «Казка про» — це казка про кожного з нас, розказана не політичними кліше, а простою музично-візуальною мовою», — коментують роботу автори.

Проєкт «Казка про» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Читайте також: Біди глобальної нерівності у кліпі Sinoptik

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024