Головна
>
Кіно
>

Kharkiv MeetDocs приймає заявки на участь в кінофестивалі від кіномитців

Kharkiv MeetDocs приймає заявки на участь в кінофестивалі від кіномитців

До 24 серпня триватиме Open Call для учасників кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно.

Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival (KMD EUFF) — міжнародний фестиваль документального та художнього кіно, заснований у 2017 році. З міркувань безпеки організаторів та учасників фестивалю цьогоріч фестиваль пройде в змішаному форматі у Києві 1-6 жовтня.

Для участі в конкурсі національного повнометражного документального кіно необхідно подати свій фільм на фестивальній платформі filmfreeway. Форму реєстрації, правила участі та регламент фестивалю можна знайти за посиланням.

Програма фестивалю включатиме національний конкурс, позаконкурсні покази, спеціальні покази та національні прем’єри. Також буде індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей з професіоналами індустрії.

Крім цього відбудеться конкурс незалежного українського короткометражного кіно «Бардак», подати заявку можна до 1 серпня. Деталі за посиланням: https://filmfreeway.com/BardakFilmFest

«Цьогоріч ми розширюємо поле діяльності нашого фестивалю. Якщо у минулі роки ми були культурним голосом східних регіонів України, то зараз ми прагнемо показати, яким сильним є голос української нації для усього світу. Саме зараз як ніколи на часі розповідати світові про Україну та українців, і документальне кіно ідеально для цього підходить», — каже директорка та засновниця Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм.

«Щоденники»

Організатори фестивалю також оголосили про відбір відзнятого відеоматеріалу з початку повномасштабного вторгнення Росії. Дедлайн подачі — 31 серпня.

«Щоденники» покажуть в межах програми War Diaries (Щоденники війни) цьогорічного фестивалю в Україні та закордоном.

Якщо ви автор чи правовласник відеоматеріалу, то можете надіслати заявку на участь. Зауважте, що всі надіслані матеріали відбиратимуться програмним відділом та будуть показані в межах фестивалю. Крім цього, авторам відібраних відеоматеріалів передбачається фінансова винагорода.

Як податися і в якому форматі:

  • Формат відеоматеріалів — блог про події які відбувались на окупованих, фронтових або прифронтових територіях вашими очима. Матеріал може бути знятий на телефон або інший девайс у будь-якому розширенні.
  • Хронометраж — від 5 хвилин.
  • Для завантаження файлів оберіть зручний по файлообмінник (FEX, Google Drive, Wetransfer тощо).
  • Надішліть посилання на файл на електронну пошту фестивалю: office@meetdocsfestival.comДедлайн

Стежте за новинами фестивалю у соцмережах Instagram та Facebook та на офіційному сайті.


Читайте також: УКФ запускає стипендію для українських митців: від 50 до 150 тис. грн. Як податися?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024