Головна
>
Кіно
>

УКФ запускає стипендію для українських митців: від 50 до 150 тис. грн. Як податися?

УКФ запускає стипендію для українських митців: від 50 до 150 тис. грн. Як податися?

До 3 серпня 2022 року українські митці та діячі культури можуть подати заявку на отримання стипендії від Українського культурного фонду (УКФ). Стипендіати можуть розраховувати на фінансову підтримку в розмірі від 50 000 до 150 000 гривень.

Розповідаємо хто саме може подати заявку, на що можна витратити грантові гроші та як податися.

Український культурний фонд запустив стипендію на відновлення культурно-мистецької діяльності. Цією стипендією підтримуються всі сектори культури та мистецтв:

  • аудіовізуальне мистецтво;
  • візуальне мистецтво;
  • аудіальне мистецтво;
  • перформативне та сценічне мистецтво;
  • культурна спадщина;
  • літературна справа;
  • культурні та креативні індустрії.

За грантові гроші можна буде записати пісню чи альбом, зняти відеоролик, записати подкаст, створити віртуальний тур тощо.

Загальний бюджет — 4,5 млн грн. Мінімальна сума гранту — 50 000 грн. Максимальна сума гранту — 150 000 грн. Втім, УКФ залишає за собою право не витрачати всі кошти, а сам бюджет може змінитися як у сторону збільшення, так і у сторону зменшення у разі внесення змін до відповідних нормативно-правових актів. 

Кому надають перевагу?

У пріоритеті:

  • Підтримка відновлення індивідуальної культурно-мистецької діяльності та креативних індустрій на всій території України.
  • Підтримка митців, які створюють мистецький продукт з широкою культурно-просвітницькою складовою з сучасної тематики війни з Росією та меморіалізації героїчної боротьби українського народу.
  • Підтримка культурних діячів та митців, які сприяють зміцненню морального духу українців та єднанню світової спільноти проти російського агресора.

Як взяти участь?

Стипендіатами можуть бути фізичні особи, громадяни України, які досягли віку 18 років та провадять свою професійну діяльність у відповідних  секторах культури та креативних індустрій та здійснюють свою діяльність на території України. Мова всіх стипендіальних проєктів — державна. 

Зверніть увагу, що заявник може подати лише одну заявку.

Результатом реалізації проєкту має бути культурно-мистецький продукт та/або відновлення культурно-мистецької діяльності (відновлення мистецької спроможності стипендіата).

Також необхідно подати пакет документів:

  • Паспорт заявника;
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • Проєктна заявка (подається в електронній формі, що заповнюється на сайті УКФ);
  • Кошторис Проєкту (спеціальна таблиця EXCEL, подається виключно у формі, встановленій Фондом і заповнюється на сайті УКФ).

Детальна інструкція для заявників за посиланням.

Також команда УКФ організовує вебінар для заявників на цю стипендію. Тож якщо у вас виникли запитання під час ознайомлення з інструкцією чи заповнення заявки — долучайтеся до зустрічі 21 липня о 19:00. Для участі у вебінарі необхідно зареєструватися завчасно за посиланням.


Читайте також: Подкасти про українську культуру: що слухати

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024