Головна
>
Музика
>

«Місто нових сенсів»: у Харкові пройде міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest

«Місто нових сенсів»: у Харкові пройде міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest

З 13 квітня по 1 червня у Харкові відбудеться щорічний фестиваль KharkivMusicFest. Метою заходу є  познайомити аудиторію зі зразками високого мистецтва та об’єднати кращих музикантів України й світу на одній сцені. Окрім концертів класичної музики гості фестивалю зможуть відвідати музичний лекторій, конкурс молодих композиторів, дитячий симфонічний оркестр та інтерактивні концерти для дітей. 

«Фестиваль виконує важливе з погляду гуманізму завдання — мистецтво підтримує людей, дарує людям душевну втіху, змогу відволіктися від страшних реалій війни. Це та рідкісна можливість хоча б на деякий час переключитись і, можливо, трохи підзарядити свої внутрішні ресурси», — розповідає президент фестивалю Сергій Політучий.

Цьогорічне гасло фестивалю — «Слухати. Чути. Відчувати», яке, за задумом організаторів, має нагадувати про сприйняття навколишнього світу, що змінилося від початку повномасштабного вторгнення.

«Наш фестиваль — про ситуацію, в якій опинився слухач часів війни, про відчуття й зміни, які відбуваються з нами, про важливість чуттєвості до часу, в якому ми живемо й гостроту почуттів. А ще — про творчу силу згуртованості в наш час, про те, що бентежить, надихає і підтримує», — зазначає програмна директорка фестивалю Юлія Ніколаєвська.

13 квітня о 17:00 відбудеться концерт-відкриття. Місце проведення організатори повідомлять учасникам події після реєстрації за посиланням

Програма концерту-відкриття KharkivMusicFest:

  • Бела Барток — «Дивертисменто для струнних»;
  • Віталій Губаренко — «Концерт для флейти», соло — Дмитро Кузьмін;
  • Фелікс Мендельсон — «Струнна симфонія №9 до мінор»;
  • Золтан Алмаші — «Місто Марії»;
  • Олександр Козаренко — концерт «Рутено» для фортепіано, соло — Дмитро Таванець;
  • Володимир Зубицький — «Концерт для скрипки», соло — Богдана Півненко.

Диригентом під час концерту стане Рок Фаргас — іспанський маестро, студент Веймарської вищої школи музики

«Це велика честь для мене виступити в Харкові. Коли мене запросили стати частиною фестивалю, я відчув, що для людей це буде важливо — в такі важкі часи віднайти трохи нормальності буття, насолодитися чудовими моментами, які дарує музика», — заявив він.

Повну програму KharkivMusicFets оголосять згодом на сайті фестивалю.


KharkivMusicFest — міжнародний фестиваль класичної музики, який заснував в 2018 році фонд громади Харкова «Толока». Головною метою заходу є знайомити слухачів зі зразками високого мистецтва та кращими музикантами України і світу, представляє освітньо-просвітницьку програму. Крім того, на KharkivMusicFest проходить Всеукраїнський конкурс молодих композиторів імені Бориса Лятошинського.


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: Пісня за піснею: O.Torvald про альбом «Втома»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024