Головна
>
Кіно
>

Ювілейний «Кіносарай» пройде у Києві: що про це відомо?

Ювілейний «Кіносарай» пройде у Києві: що про це відомо?

28-31 липня у Києві відбудеться 10-й ювілейний кінофестиваль «Кіносарай». Тема ювілейного фестивалю — «Прояв волі». В межах фестивалю відбудеться показ міжнародної та національної короткометражних програм, а також добірка фільмів про сталий розвиток.

Розповідаємо про подію та програму детальніше.

«Кіносарай» — Міжнародний фестиваль позитивного кіно. Раніше він проводився на хуторі Обирок, що на Чернігівщині. Однак через повномасштабне вторгнення Росії в Україну цьогоріч подія пройде в Києві на двох локаціях.

Перша — простір SKVO space на березі Дніпра. Адже це місце, за словами організаторів, максимально наближує атмосферу хутора Обирок посеред столиці.

Друга — артхаусний кінотеатр Kino42 на Подолі, де покази не припиняються навіть під час повітряних тривог, адже кінотеатр знаходиться в укритті.

Команда фестивалю має амбітну мету —  з різних боків розповісти про внутрішньоособистісну і колективну силу, яка формує українську жагу до сталого розвитку цивілізації.

Програма 2022 

Цьогоріч на конкурс надійшло 175 фільмів з 34 країн. Організатори події відібрали 51 найкращий фільм.

Відтак міжнародна короткометражна програма включатиме конкурси з позитивних ігрових, неігрових, анімаційних та дитячих фільмів. Українська частина буде представлена ігровою і неігровою конкурсними програмами, а також особливими позаконкурсними показами.

Кращий фільм про сталий розвиток

Цей конкурс об’єднує фільми про стратегічний розвиток світу і подолання нагальних проблем цивілізації. Цьогоріч в ньому представлені фільми, що висвітлюють проблеми доступу людини до водних ресурсів, техногенний вплив та руйнування екосистем людиною. Також проведуть дискусію щодо наслідків ядерних вибухів.

Спецпоказ

Спеціальним показом програми Сталий розвиток та фільмом-закриття стане українська премʼєра фільму «Чорнобиль: Втрачені стрічки» Джеймса Джонсона, який і представить фільм. Українським продюсером стрічки став Сергій Солодько.

Позаконкурсною програмою стане низка творчих зустрічей. Зокрема, з митцями, які знімають війну та її наслідки.

Квитки на подію можна придбати за посиланням. Також можна приєднатися в команду волонтерів, заповнивши спеціальну форму.


Читайте також: Відео дня: дивимося трейлер фільму «Залізні метелики», присвячений збиттю росіянами літака MH-17

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024