Головна
>
Кіно
>

Український фільм «Клондайк» потрапив у лонглист «Оскару»

Український фільм «Клондайк» потрапив у лонглист «Оскару»

6 грудня Національна кіноакадемія США опублікувала список фільмів, які потрапили в лонглист номінації «Найкращий міжнародний фільм» премії «Оскар-2023». Українська картина «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач потрапила до нього.

Це єдиний український фільм у списку. Усього в нього потрапило 93 фільми. 21 грудня буде оголошено шортлист, до якого ввійде всього 15 картин.

«Клондайк» — історія про три дні з життя родини, яка опинилась перед складним вибором: чи можуть близькі люди з різним минулим іти у спільне майбутнє. Однією з драматургічних ліній фільму є події, пов‘язані з катастрофою літака MH-17 в липні 2014 року.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина.

На нашому сайті ви можете прочитати огляд на фільм від Ігоря Кромфа.

«Клондайк» Марини Ер Горбач вийшов неймовірно вчасно з точки зору історії. Коли ми стоїмо на порозі кульмінації цієї війни, яка триває майже дев’ять безкінечних років, він нагадує нам, як усе починалося. Розповідає про появи перших українських колаборантів та окупантів на Донбасі. Показує, як безповоротно і кардинально змінювалася доля всієї європейської цивілізації, а той, хто був поруч зі змінами, міг спокійно консервувати помідори і їсти яєчню, навіть не усвідомлюючи, що ці тектонічні злами зовсім скоро торкнуться і його. Ці історії неодноразово повторюються зараз у щоденному житті чи не кожного українця.

«Клондайк» — четверта повнометражна робота Марини Ер Горбач («Омар і ми», «Люби мене», «Гарчання чорних псів»), створена у копродукції України та Туреччини. Фільм виходить у прокат в Україні вже з 3 листопада, а переглянути стрічку можна у всіх працюючих кінотеатрах країни.

Окрім міжнародних фестивалів, «Клондайк» також номіновано на «Шевченківську премію».

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024