Головна
>
Література
>

Київська книгарня «Сенс» запустила проєкт про літературу «Розмови з сенсом»

Київська книгарня «Сенс» запустила проєкт про літературу «Розмови з сенсом»

На YouTube-каналі київської книгарні-кав’ярні «Сенс» стартував новий проєкт «Розмови з сенсом». Це — серія інтерв’ю, в яких літературознавиця та кураторка проєкту Анастасія Євдокимова спілкується з різними літературними діячами.

Проєкт створили спеціально для літературної спільноти, аби допомогти реальним і потенційним читачам обирати книжки. У ньому гості розповідатимуть про значення літератури в їхньому житті, улюблені тексти та сенси. На інтерв’ю планують запрошувати письменників, літературних критиків, видавців та читачів.

Першою гостею стала журналістка, культурна менеджерка та шеф-редакторка сайту The Ukrainians Богдана Неборак. Вона розповідає про про найцікавіші аспекти роботи журналістки, про письменницьку родину і перші читацькі досвіди.

«Завжди приємно ділитися тим, що ти любиш з колом однодумців, обговорювати знакові для твори, ставати провідницею для тих, хто потребує цієї підтримки, щоби нас, читачів, ставало дедалі більше. Разом із книгарнею “Сенс” через розмови з людьми, які мають цікавий, непересічний читацький досвід, ми хочемо показати шляхи, якими можна підступитися до читання, говорити про щоденну читацьку практику, як про хобі,  спосіб класно провести час. Тож говоритимемо про читацькі лайфхаки, улюблені тексти, теми та стилі, а ще про саме життя і сенси, які його наповнюють», — зазначає інтерв’юерка Анастасія Євдокимова.

Книгарня-кав’ярня «Сенс» відкрилася у грудні 2021. Вона поєднує формат книгарні та місця сніданків, зустрічей, книжкових презентацій і лекцій про культуру. Щомісяця у «Сенсі» відбуваються книжкові клуби, до яких можна приєднатися як офлайн, так і онлайн, через ютуб-трансляцію.


Читайте також: Херсонська бібліотека збирає книжки, аби відновити колекцію, розграбовану росіянами

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024