Головна
>
Література
>

Соломія Томащук анонсувала книжку за сюжетом фільму «Між нами»

Соломія Томащук анонсувала книжку за сюжетом фільму «Між нами»

У жовтні 2023 року в прокат вийшов повнометражний ігровий дебют Соломії Томащук «Між нами». Тоді ж їй запропонували написати книжку за оригінальним сценарієм. Книжка вийде у КСД вже в травні цього року. Розповідаємо, чи буде відрізнятися книжка від фільму у цьому матеріалі.

Соломія Томащук — українська режисерка та сценаристка. До виходу «Між нами», вона реалізувала кілька короткометражних стрічок. Більше про Соломію та її творчий шлях можна прочитати за посиланням.

Трилер «Між нами» розповідає про аб’юзивні стосунки двох жінок, які стають заручницями випадкового вбивства. Спершу фільм задумувався на рівні іронічної комедії. Але згодом, вже під час написання сценарію, задум трансформувався у драму про стосунки між двома жінками.

У центрі сюжету — дівчина Саша, яка пережила травматичне минуле та хаотичні любовні стосунки. Одного дня вона знайомиться з лікаркою Анею, й несподіваний поворот долі дає зрозуміти, що зміни неминучі. Вони потрібні одна одній, але тепер стали заручниками обставин і власних рішень. Заручниками вибору між правдою і брехнею, зрадою і вірністю, заручниками таємниці, що є між ними. 

Кадр з фільму «Між нами»

Головні ролі у фільмі виконали Анастасія Пустовіт та Ірма Вітовська.
Чому і кому дивитися стрічку ми розповідали в цьому матеріалі.

У коментарі для Лірум Соломія Томащук розповіла, що їй запропонували написати книжку за оригінальним сценарієм восени минулого року. В книжці глибше розкривається мотивація вчинків головних героїнь, а також є певні згадки про минуле життя персонажів до початку подій, якими починається фільм:

«Я намагалася зберегти усі сцени з фільму, але додала багато нових сцен, які, сподіваюся, будуть цікаві тим, хто вже переглянув стрічку. Можу відкрити таємницю — фінал історії у книзі трішки змінено, але я все одно, як авторка, намагалася витримувати певну інтригу, аби кожен з читачів міг сам для себе вирішити, яким, особисто для нього є фінал “Між нами”».

Джерело: КСД

Придбати книжку можна буде з 31 травня на сайті КСД.


Читайте також: Як культурні інституції з прифронтових регіонів можуть отримати підтримку для проведення виставок?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024