Головна
>
Література
>

Майже 200 літературних подій за 4 дні: у Києві пройде фестиваль «Книжкова країна»

Майже 200 літературних подій за 4 дні: у Києві пройде фестиваль «Книжкова країна»

З 25 по 28 квітня у Києві на ВДНГ відбудеться фестиваль «Книжкова країна», спільно з Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів. Відвідувачі фестивалю матимуть можливість відвідати книжковий ярмарок, поспілкуватися з авторами, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок. Програма заходів фестивалю налічує майже 200 подій. 

«Згідно з Концепцією розвитку ВДНГ, одне з головних завдань „Експоцентру“ — проводити культурно-просвітницьку діяльність. А наш ключовий клієнт — майбутній щасливий громадянин України. Ми віримо, що читання є вкрай важливим фактором для формування освіченої та успішної нації. І „Книжкова країна„ — місце, щоб зустріти однодумців і авторів, знайти наступну улюблену книгу та просто цікаво провести час разом із друзями й родиною», — коментує генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін

Чим можна зайнятися на фестивалі?

Книжковий ярмарок

У межах фестивалю «Книжкова країна» на першому павільйоні та головній площі ВДНГ відбудеться книжковий ярмарок, де буде представлена література приблизно 100 українських видавництв, таких як «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Видавництво Старого Лева», «КСД», «Наш Формат», «Віват», «Ранок» та інші.

На фестивалі також буде створено Освітній простір — окремий майданчик з освітньою літературою та канцтоварами. Тут відвідувачі зможуть придбати підручники й посібники від видавництв «Навчальна книга – Богдан», «Ранок», «Підручники і посібники», шкільне приладдя, матеріали для творчості та аксесуари для книголюбів. Крім того, у цій зоні будуть проводити майстер-класи та тренінги для дітей, батьків і вчителів.

Лекції та майстер-класи

На фестивалі буде окрема сцена з презентаціями та зустрічами з гостями, де українські лідери думок проведуть публічні читання улюблених книжок, а автори представлять свої нові твори. Серед заявлених спікерів на фестивалі — українська письменниця Люко Дашвар, фронтмен і вокаліст гурту Фіолет Сергій «Колос» Мартинюк, переможець конкурсу «Книга року ВВС» Сашко Дерманський та інші

Блогерка Анна Полегенько проведе зустріч на тему «Хочу стати книжковим блогером, коли виросту», Школа Розумного Бешкетника прочитає лекцію «Читання без меж: як підштовхнути дітей до книжок у цифрову епоху», а видавництво Фоліо проведе розмову про горор в українській літературі.

Настільні ігри

На фестивалі «Книжкова країна» буде створено простір для настільних ігор, де відвідувачі матимуть можливість змагатися в настолках від українських видавців Geekach, «Ігромаг», Kilogames. А для дітей створять спеціальний майданчик для з квестами, тематичними іграми та можливістю спілкування з дитячими письменниками.

Повний перелік зустрічей, презентацій, автограф-сесій, майстеркласів та інших подій можна переглянути за посиланням.

«„Книжкова країна“ — не просто літературний захід. Ми свідомо розробляємо програму так, щоб вона була цікава не лише затятим читачам, але й людям, які лише знайомляться зі світом літератури — і щоб щось цікаве для себе знайшли як дорослі, так і діти. Саме тому, тут, поруч із традиційними ярмарком і дискусіями, будуть простори для ігор, розважальні івенти й зустрічі із зірками, загалом — більш ніж 100 різноманітних подій», зазначає керівниця фестивалю Людмила Фіть

На фестивалі також буде благодійний стенд, де відвідувачі зможуть передати книги в Міжнародний центр підтримки жінок і дітей «Місто добра» та Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит».

Де та коли проходитиме фестиваль? 

«Книжкова країна» пройде 25–28 квітня на ВДНГ. Вхід — вільний. 


Читайте також: «Це місце поєднує літери, сенси й людей», — видавчиня Катерина Носко про «Мистецьку бібліотеку» у Львові

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024