Головна
>
Література
>

«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення фестивалю у 2024 році

«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення фестивалю у 2024 році

6 лютого на сайті міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» повідомили, що цьогоріч подія відбудеться з 30 травня по 2 червня. Фестиваль складатиметься з двох частин: програмної та книжкового ярмарку, який буде проходити на першому поверсі Старого арсеналу. 

«З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. Нам не можна зупиняти осмислення нашої дійсності, творення нового, експерименту з ідеями і формами — всього того, що і є культурою. Книжковий Арсенал займається саме цим — створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче. Отже, ми зробимо усе, від нас залежне, щоб фестиваль відбувся якнайкраще і цього року», — коментує генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Для участі у продажі книг запрошуються як видавництва, так і книгарні, які будуть представляти книжки у секціях «Арткнига», «Художня література», «Нон-фікшн», «Література для дітей і підлітків» та «Мальописи».

У фокусі Книжкового Арсеналу будуть книги, присвячені війні, випущені після 2014 року, що створені ветеранами та учасниками війни, а також членами їхніх родин. Ці видання будуть представлені, як на книжковому ярмарку, так і в окремому просторі «Вітрина новинок».

У програмі цьогорічного Книжкового Арсеналу передбачені заходи в межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної програми від українського «PEN», професійні події для видавців. Крім того, зі спеціальною програмою Книжковий Арсенал прийматиме Літературний фестиваль-гість «П’ятий Харків», у співпраці та за кураторства Харківського Літературного Музею. На п’яти сценах фестивалю відбудуться лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання. 

Для безпеки учасників у Мистецькому арсеналі буде забезпечено просте укриття.

Заявку на участь у фестивалі можна заповнити до 29 лютого, детальніше про положення фестивалю можна прочитати за посиланням. Також можна подати свої роботи до участі у двох секціях: «Видавці» та «Книгарні». Результати добору аплікантам повідомлять до 22 березня


«Книжковий Арсенал» — міжнародна подія, яку організовує Мистецький арсенал. Фестиваль заснували у 2011 році, а в 2019 році він отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу». За словами організаторів, місія «Книжкового Арсеналу» — створювати взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.


Читайте такожSchmalgauzen, Otoy, Klavdia Petrivna та інші: Лірум оголосив переможців першої премії «Золота Зоря Лірум»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024