Головна
>
Література
>

Як відправити книжку на фронт: українські книгарні запустили благодійну акцію

Як відправити книжку на фронт: українські книгарні запустили благодійну акцію

10 квітня українські книгарні спільно з Мінкультом та громадською організацією «Культурний десант» започаткували благодійну акцію «Книги на фронт». У межах акції українці можуть подарувати книжки військовослужбовцям.

Мета проєкту — допомогти українським захисникам абстрагуватися, розслабитися, а також поширити культуру читання серед військових.

«Росіяни ж воюють з нашими книжками також. Ви самі бачили у звільнених містах: вони виносять і знищують всі книжки українською мовою. Натомість можуть принести маленький бюстик Пушкіна», – зазначає міністр культури Олександр Ткаченко.

Як долучитися?

Аби взяти участь в акції, треба придбати будь-яку книжку в тих книгарнях, які стали партнерами проєкту, підписати її та залишити на спеціальній поличці.

Наразі до проєкту долучилися три книжкові мережі з 69 магазинами по всій Україні: мережа «Клуб сімейного дозвілля» (39 магазинів), «КМ БУКС» (28 магазинів), «Моя книжкова полиця» (2 магазини). Логістичним партнером проєкту стала «Нова пошта».

Музикант і керівник «Культурного десанту» Коля Сєрга зазначає, що література має бути різноманітною, адже на фронті перебувають люди з різними інтересами:

«Коли ми запускали проєкт, то спочатку хотіли взяти команду психологів, щоб вони надали свої рекомендації, які книжки краще читати. І нам дуже крутий психолог сказала, що тут не потрібні ніякі списки, і хай те, що люди відчувають, те і відправляють».

Директорка видавництва «Моя книжкова полиця» Ірина Михайленко каже, що акція сприятиме поліпшенню емоційного стану українських захисників:

«У нас в книгарнях також можна буде підписати для військових листівку, яку ми додамо до кожної книги. Також у нас буде спеціальне пакування: кожна книга буде загорнута в крафтовий папір, що додасть особливих емоцій при розпаковці подарунка».


Читайте також: Херсонська бібліотека збирає книжки, аби відновити колекцію, розграбовану росіянами

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024