Головна
>
Література
>

Inker випустив комікс про українських захисниць

Inker випустив комікс про українських захисниць

Журнал соціального коміксу Inker у співпраці з видавництвом UA Comix випустив номер «Жінки на війні» про українських військовослужбовиць.

До випуску увійшли чотири репортажі про жінок, життя яких докорінно змінилося з початком російської агресії. 

Автори журналу зазначають, що таким чином хотіли розкрити проблему упередженого ставлення до жінок в армії, яким «лише ціною важкої праці й постійного ризику вдалося завоювати беззаперечний авторитет побратимів».

У першому випуску розповідається історія парамедикині Катерини Поліщук — «Пташки» з Азовсталі. У цивільному житті вона працювала акторкою театру а у 2021 році вступила до лав «Госпітальєрів». 

Наступний комікс «Позивний преса» розповідає про Анастасію Блищик, яка пішла в ЗСУ після загибелі чоловіка — військового кореспондента Олексія Махова. Зараз жінка захищає Харківщину. 

У коміксі також є історія про Катерину Галушку на псевдо «ООН». Перш ніж стати госпітальєркою, вона втрачала свідомість від вигляду крові. Четвертий клмікс присвячений снайперці Євгенії ЕмеральдЖанна д’Арк»), яка до війни була власницею елітного клубу відпочинку. 

Переглянути комікси можна за посиланням

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення журнал також випустив комікс про Маріуполь та диття в місті, же ведуться бойові дії. Тоді до випуску ввійшли чотири історії: «Медик», «Дорога з пекла і назад», «Врятований морем» і «Драмтеатр»

Inkerжурнал соціального мальопису, який створює комікси на основі реальних історій. Журнал виходить українською й англійською мовами з листопада 2021 року.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024