Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося тизер горору «Конотопська відьма»

Відео дня: дивимося тизер горору «Конотопська відьма»

Вийшов перший офіційний тизер українського горор-фільму «Конотопська відьма», режисера Ярослава Войцешека. На створення фільму творців надихнула реальна історія жінки з Конотопу та образи з українського містицизму.

У центрі сюжету — прадавня відьма з Конотопу, яка закохалась у звичайного хлопця і зреклася своїх відьомських сил. Однак, починається повномасштабна війна, російські солдати захопили місто і жорстоко вбили її коханого. Вона вирішує помститися, повертаючи свої сили, і навертвє жахливі та криваві кари на вбивць свого нареченого.

Режисер фільму Ярослав Войцешек в інтерв‘ю «Суспільному» розповів, що надихнувся історією жінки з Конотопу, яка прокльонами зустрічала російських окупантів. Побачивши відео з нею, режисер замислився над створення фільму:

«Попри стреси, бо перші тижні були сповнені шоку та безглуздя, яке відбувається. Але цей шок поєднувався з люттю і, коли я побачив цю реакцію, у мене щось клацнуло, що це класна історія. До того ж історія, яка вбиває декількох зайців».

Головну роль у стрічці зіграла акторка Тетяна Малкова, відома ролями у фільмах «Козаки. Абсолбтно брехлива історія», «Невірна», «Моя улюблена Страшко» та низці телесеріалів.

Саундтреком до фільму стала пісня Враже гурту Енджі Крейда. Розробкою ескізів образу відьми займається Ольга Навроцька.


Ярослав Войцешек — сценарист, режисер, куратор сценарного курсу Ukrainian Film School. Працював над сценаріями до касових українських анімаційних фільмів «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»(2018) та «Мавка. Лісова пісня»(2020), а також фільмів «Сторожова застава» (2017), «Захар Беркут» (2019), «Пульс» (2020).


Читайте також: У Києві відбудеться фестиваль «Лінія іспанського кіно»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024