Головна
>
Кіно
>

У Києві відбудеться фестиваль «Лінія іспанського кіно»

У Києві відбудеться фестиваль «Лінія іспанського кіно»

З 6 до 10 липня у Києві, в кінотеатрі «Жовтень» відбудеться фестиваль «Лінія іспанського кіно», де покажуть 5 знакових іспанських фільмів останніх років, які здобули визнання на батьківщині й у світі.

LiRoom є інформаційним партнером події, тому публікуємо програму кінопоказів у межах фестивалю.

Найкращий бос

Стрічка-відкриття фестивалю була визнана найкращою європейською комедією 2022 року за версією Європейської кіноакадемії. Фільм також здобув шість нагород від Національної кінопремії Іспанії «Ґоя». Одночасно з відкриттям фестивалю стартує український прокат фільму. 

Режисером стрічки став Фернандо Леон, відомий також за фільмом «Ескобар». Сюжет оповідає про харизматичного бізнесмена, який намагається тримати марку турботливого керівника, який невпинно працює задля добробуту співробітників. Усе тому, що прагне отримати престижну нагороду за досконале ведення бізнесу. Головну роль зіграв оскароносний Хав’єр Бардем.

Коли: 6 та 10 липня, 19:40
Де: кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Чемпіони

Трагікомедія Хав’єра Фессера, свого часу став касовим рекордсменом в Іспанії, а незабаром отримає голлівудський рімейк із Вуді Гаррельсоном від режисера «Зеленої книги» Боббі Фарреллі. У центрі сюжету — тренер з баскетболу, який отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей з ментальними порушеннями. 

Коли: 7 липня, 19:45
Де: кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Колискова

Фільм став лавреатом нагороди Іспанської кінопремії «Ґоя», Каталонської кінопремії «Ґауді», Feroz Awards, Кінофестивалю в Малазі та інших нагород. 

Режисеркою стрічки стала Алауда Руїс де Азуа. Це — драма про стосунки батьків і дітей, яка розгортається довкола молодої матері, що проводить час у сімейному колі в селищі на узбережжі Країни Басків.

Коли: 8 липня, 20:05
Де: кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вхід: за квитками

Душа команди

Цей фільм у програмі передбачили для родинного перегляду. Він був у конкурсній програмі цьогорічного Чілдрен Кінофесту. Стрічка режисера Роберто Буесо була відзначена Валенсійською аудіовізуальною премією Berlanga. Головна героїня — нова черниця в інтернаті, вихованці якого зустрічають жінку пустощами й витівками. Щоб завоювати повагу юних розбишак, вона започатковує шкільну футбольну команду.

Дата і час показу будуть відомі згодом.

Також організатори додадуть у програму п’ятий фільм, назву якого повідомлять пізніше.

Фестиваль «Лінія іспанського кіно» був заснований у 2004 році, і до 2012 року проходив майже щорічно. Цьогоріч кіноогляд відбудеться увосьме.

Квитки на кіносеанси можна придбати на сайті кінотеатру «Жовтень».


Читайте також: Спогади, які важчають з кожним роком: рецензія на документальний фільм «Крихка пам’ять»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024