Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Конотопська відьма»

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Конотопська відьма»

10 червня на ютуб-каналі Film.UA Group вийшов трейлер фільму-помсти «Конотопська відьма». За сюжетом прадавня відьма з Конотопу завдає мученицької смерті загону окупантів, які вбили її коханого. У національний кінопрокат стрічка вийде 22 серпня.

Фільм створили продюсерка Ірина Костюк та сценарист Ярослав Войцешек, що працювали разом над «Мавка. Лісова пісня», який став найуспішнішим українським фільмом як в локальному, так і в міжнародному прокаті. Режисером-постановником фільму виступив Андрій Колесник.

Ідея сюжету виникла у творців з початком повномасштабного вторгнення — тоді російські окупанти зайшли в Конотоп, місто у Сумській області, що славиться своїми легендами про відьом. За словами авторів фільму, ключова ідея стрічки — сила і лють української жінки не знає меж.

«Центральний образ у фільмі — відьми — універсальний  та близький, адже кожна українка має потужну внутрішню силу, здатну проявитися в моменти загрози. Персонаж, що прийшов до нас зі стародавніх міфів та легенд у сучасне життя, втілює єдине бажання всіх українців сьогодні — затято мститься кривдникам — та є уособленням праведної люті, яка палає в серцях кожного з нас. “Конотопська відьма” — фільм-терапія наших травм війни, що дає змогу прожити відчуття такої бажаної помсти, втілюючи біль у лють, проте залишає надію на світле майбутнє», — говорить генеральна продюсерка фільму Ірина Костюк.

Зйомки стрічки тривали в листопаді-грудні 2023 року. До них долучилися військові консультанти, що надали бойову техніку — справжній БТР, що був «затрофеєний» в перші дні вторгнення на Житомирській трасі. Серед знімальної команди також можна зустріти військових, зокрема автор ідеї та сценарист Ярослав Войцешек нині проходить службу в лавах ЗСУ, а художниця з костюмів Ірина iSky — учасниця бойових дій, яка забезпечила майданчик справжньою трофейною формою російських солдатів. У одній зі сцен фільму також задіяні актори-військові: ветеран війни Назар Грабар, військовий ЗСУ Олександр Печериця, офіцер батальйону «Свобода» Володимир Ращук, а також військовий ЗСУ Даніель Салем, для якого «Конотопська відьма» стала кінодебютом.

Головну роль у фільмі зіграла акторка Тетяна Малкова («Смак свободи», «Моя улюблена Страшко»), коханого Відьми, Андрія, — Тарас Цимбалюк («Чорний Ворон», «Перші дні»), тітку — Олена Хохлаткіна («Памфір», «Я працюю на цвинтарі»). Загін російських загарбників у фільмі зіграли актори Павло Вишняков, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов та інші.


Читайте також: «Без культури перемоги не може бути». Дмитро Куровський про життя в оточеному Чернігові й творчість в час війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024